Mellandag?

Dagarna efter jul

Väckarklockan ringer och väcker mig redan halv 7. Nu var verkligen julens lugn slut. Bråkar på lillebror så han också vaknar.

07.45
Vi kommer till Elgigantens parkering och ställer oss utanför Entrén med ytterligare kanske 20 köande besökare. Det är Mellandagsrea och folk gör det mesta för att få just den varan de vill ha för sitt rabatterade pris. VI hinner bara vänta någon minut innan de öppnar, väktaren som öppnar poängterar att de tjuvöppnar för att lura konkurenterna.
    Folk börjar röra sig in i butiken på snabba ben, försäljarna blir snabbt upptagna men jag hade turen att få en försäljare som hade tid redan på engång. Jag tar snabbt upp fusklappen och läser innantill om vilken kamera jag ska köpa. Det går snabbt och jag och lillebror kan sedan röra oss mot kassan. Där möts vi av en trevlig tjej och jag står där med pappas alla 500 lappar och räknar inte så noga då jag räcker över pengarna till henne. Jag får ingen 500-lapp tillbaka och den pengen som ligger kvar i plånboken borde ha sitt dubbla belopp. Jag frågar hur mycket pengar hon fick och hon svarar 3500. Jag börjar röra mig mot varuutlämningen och börjar ringa upp min far för att kolla om jag inte hade fått 1000kr extra till eventuella tillbehör. Innan samtalet hinner kopplas upp så kommer tjejen från kassan gående och ger mig min saknade 500-lapp. Hon hade räknat en gång till och sett att jag hade rätt. Lättad tackar jag så mycket och får sedan ut kameran från utlämnigen.

Vi är utanför butiken och klockan har flera minuter kvar att slå innan butiken egentligen skulle öppna. Uppdrag mellandagsrea blev lyckat i år igen för min fars del, dock genom mig och lillebror denna gång.
Bilarna börjar komma allt fler och fler och parkeringsplatserna blir eftertraktade. Då vi hade en parkering precis vid dörren så väljer jag att köra därifrån på engång.
     Pappsen blir glad av att höra att uppdraget lyckats och att vi har hans kamera i handen. Han föreslår glatt att vi kan fortsätta åka med bilen ut till Waxholm där Värmdo han kör för tillfället snart skulle lägga till. Vi lyckas efter lite tjafs och huvudbry hitta parkeringen pappsen menade. Då vi kommer ner till kajen har pappa redan lagt till och vi går ombord. Pappa blir glad av att vi vill åka med och att han hinner leka lite med sin kamera innan båten måste avgå igen.
     Vi åker med en tur och det känns riktigt kul att få vara med pappa på jobbet igen som jag gjorde oftare då jag var liten. Denna gång är det ju en ny båt för min del och det finns många knappar och reglage för pappa att förklara. På en raksträcka ställer han sig och kollar på kameran så intressant och kul tycker han att det är. Och jag glädjs åt hans barnsliga "vill ha beteende" och tycker han är riktigt söt. Och jag beundrar ännu engång hur duktig han är som verkligen kan köra en sådan stor båt och ha koll på allting han behöver kunna. Då jag själv tyckte det bitvis var en utmaning att manövera våran lilla bil till Waxholm.
    Denna sköna känsla avbryts hastigt av att min storebror ringer, han har också blivit magsjuk. Jippi då vet vi att det är en smittsam magsjuka som både han och vår mamma drabbats av. Vi tre Carlstetare sitter där i styrhytten på Värmdö och hoppas innerligt att vi själva inte blivit smittade. Pappa som skulle kunnat åka hem över kvällen tänker att det nog är en bra idé att stanna kvar på båten över natten.
     Jag och lillebror kliver av i Waxholm igen efter ett par timmar ute på båten med pappa.
Vi lyckas fylla på spolarvätska i bilen med varandras hjälp och vi börjar hemfärden mot ett hus som känns främmande och allmänt "vinterkräksjukigt".

Eftersom jag i morgon har fått nöjet att gå upp tidigt ännu engång. Jag ska lämna in bilen på verkstaden i Arninge på service klockan halv 8 på morgonen. Så tidigt blir det.
I allafall så jag firade detta med att tvätta bilen så den inte är så smutsig då den lämnas in. Detta ägnade jag flera timmar på annandagseftermiddagen till.  Då jag fick försöka bättra på tvätten en gång till ( eller tvätt är att ta i jag sköljde helt enkelt bort smutsen.) Sedan tar jag en dusch och sätter mig vid TV´n. Hade jag sedan vetat att jag skulle sitta där ända tills jag gick och la  mig hade jag nog undvikit det. Men när det inte finns några föräldrar som kan/orkar säga till mig vad jag ska göra så kan jag njuta lite extra av att göra det jag vill och orkar.
Efter att ha gjort en smörgås och en kopp te till sjuk-mamma så ställer jag maten på en bricka vid granen i vardagsrummet. Sedan går jag därifrån, så får mamma komma och hämta maten när jag gåttt. Det känns som om jag vidtar försiktighetsåtergärder som man skulle kunna göra då man matar en fånge eller ett farligt djur. Men det är bara en ovanligt ömklig Mamma med en dum magsjuka.

Sedan går jag upp till TV´n igen som fortsätter att vara min vänn till halv 1 på natten då jag stänger av den, bråkar lite på lillebror och sedan lägger jag mig för att sova.
Jag vaknar vid 7 (jag satte väckarklocka). Ringer farsgubben och frågar om det var i dag eller i morgon bilen skulle in, datumet stämmer inte men min uppfattning hela annnandagen var att bilen skulle lämnas in dagen efter hela tiden. Pappa som satt där ute i skärgården någonstans och körde, säger till mig att jag glatt kan somna om eftersom det inte var förens i morgon det var dax.
Eftersom jag ändå är vaken så går jag ner till undervåningen för att stänga av diskmaskinen.
   Diskmaskinen visar sig vara avstängd och jag ser tecken efter att Mamma mår lite bättre i form ut av disk som står och väntar i diskhon. Nöjd går jag upp och lägger mig efter att nojjigt ha tvättat händerna för första men långt i från sista gången denna dag.

Mr. Hangup

I detta inlägg väljer jag att skildra ett samtal som ägde rum i dag den 27 December 06 vid 12.53.
Jag väljer att kalla de två olika individerna som samtalet varade i mellan kallas för Bengt  och Arne.
Samtalet ringdes från Arnes mobiltelefon till en någorlunda yrvaken Bengts hemtelefon.

Arne: "Hej, Kan din *kontakt köpa i dag?"
Bengt: "Nej?"
Arne: "Okej, Hej då"
Bengt: "Men vadårå?"
Arne: "Det var bara det, Hej då"
*Klick*

Bengt: MEN VA FAN?!

Enligt en väldigt säker källa vet jag att Bengt kände sig uttnyttjad av detta samtal. Han vet dock att om man tar de båda personernas relation till övervägande kan det inte ses som utnyttjande men i allafall stor brist på telefonvett och trevlighet

Då *kontakten är sjuk är ett eventuellt inköp i dagsläget ganska så omöjligt. Men detta han Bengt  ju inte ens säga i samtalet som varade några sekunder.
Och då inga planer på ett eventuellt inköp hade planerats denna dag var för Bengt förbryllande.

* Kontakten får stå som ett kodnamn för personen det hela handlade om. Då samtalet anstiftade på ett lagbrott. Dock ett väldigt ringa sådant.

Ett tips till verkligheten:
Försök bemöt dina medmänniskor på ett trevligt sätt, tacka då du får någonting även fast du betalat för det. Le gärna då du möter en person även fast det är en sur busschafför.

Man ska aldrig sluta försöka!

Pannkaka?

Ja då var redan julen slut. Fast inte på pappret. I dag är det juldagen och alla affärer är stängda, förutom livsmedelsaffärerna så klart.
     Ännu en jul då en del förväntningar och önskningar är uppfyllda medans andra inte är det. Ännu en jul med en mysig känsla av gemenskap och kärlek. Ytterligare en julafton med påtvingad julmat som inte faller mig i smaken,  sitta på osköna stolar och prata om samma gamla saker. Förstrött kolla på Kalle Anka bara för att ha något att göra ( inte för att det är bra som min 14åriga lillebror var väldigt snabb att säga.)
     Jag fick ingen elefant i år heller! Denna önskning har från en smått oseriös idé gott till en stor seriös önskan om att få åka till ett varmt land och träffa på elefanter. Helst vilda! Där de trivs och mår bra!
     Detta år kom faktiskt tomten också, i skepnaden av min lillebror detta för vår 4 åriga kusins nöjje. Hennes mamma blev nästan otrevlig i sina önskningar om att någon skulle ställa upp och vara tomte. Men vill man inte så vill man inte? Jag ville inte vara del i att lura ett ungt barn att tro på något som inte existerar? Något som skapats av den konsumerande kraften i samhället. Men nu har jag sagt att jag nästa år ska ställa upp. Ush vad pinsamt det kommer bli! Men det hade varit rätt kul att rycka av sig tomte skägget och säga "BU det är ju bara pelle, tomten finns inte!" För att följa några andra släktingars ställnigstagande till deras lilla son är att de aldrig kommer lura honom att tomten finns. Denna ställning till detta problem vill och tänker jag ha i en framtida relation med mina barn.
      Som nybliven körkortsinnehavare var jag frivillig designated driver på julafton, stackars pappsen jobbade ju men mamma var glad att slippa köra och jag var glad att jag fick köra så det var perfekt för oss båda två. Mina smått bilkörar tokiga släktingar frågade hur mycket jag hade kört och jag kunde då bara säga att " Ja jag har inte haft så många ärenden att köra men jag har ju tagit de chanser jag fått."

I onsdags firade vi Dans 18 års dag och vårat skollov på Tegel med resten av Täbys myndiga ungdommar. Det var verkligen mycket folk och i kön utanför var det verkligen "träng dig så går det snabbare tankar".  Okej att de som står framför kan säga hej till några kompisar och ställa sig hos de i kön. Men när de som kommit in i kön långt fram pga av sina kompisar tar in sina kompisar och när de i sin tur har plats åt sina kompisar då är det itne kul längre! Hade alla köat på ett civiliserat sätt hade det gått mycket mycket snabbare! Där inne var det sen varmt, trångt och dålig hög musik. Men jag hade jätte kul, träffade mycke gamla kompisar och andra jag inte visste att jag kände, men det är inte bara jag som blir socialare av att dricka kan man ju lugnt konstatera! Men grattis igen Dan nu när du också officiellt är en fruslyna. Det innebär ju privilegier så som att du för oss fruar är lovlig utan att räknas som otrogna! haha Lammkött!

Nu är det dags att börja planera nyår! Var tar vi vägen? Vad dricker vi? Vilka är vi?

Nästa jul ska jag vara mera engagerad! Då ska jag njuta av att julen kommer, jag ska ha flera julklappar, hjälpa mamma att pynta här hemma mera. Men nästa jul har jag precis muckat från min Civilpliktstjänst! Så då blir det väl party? På våren kan vi ju åka ner och hälsa på Sebbe där nere i ett främmandeland jag inte kan stava till!

Snart är det vårtermin, en vårtermin fylld med fest, glädje och oro? Vad händer egentligen efter skolan?

Föresten så har jag 3 st Backstreetboys låtar på min dator mest bara för att det är coolt att ha! Nu har jag snart lyssnat på en hel låt som kom upp i min playlist utan att tänka på det. Så dålig var den ju faktiskt inte!

middag var är du?

Hej mitt namn är Magnus Härrenstam,  min favorit låt är Abbas Money money och jag kör en svart pickup som snart kommer hamna i vattnet då jag gör ett värdelöst försök till att stoppa en båt då jag frenetiskt tuggar ett tuggummi.
    Ungefär så känner jag mig i allafall!

Ush väckarklockan! *SNOOZE* Va fan nu låter den igen *SNOOZE* Så höll jag på i en och en halvtimme i lördags morse innan jag vaknade till så pass mycket att jag insåg att klockan bara kvar halv 9 och att det inte var en skoldag! Arg stänger jag av väckarklockan och somnar om. Lite senare vaknar jag igen  nu av högljödda röster och snart kommer min lillkusin uppspringade och säger hej tätt följt av hennes mammas pojkvänn. Urvaken halvnaken och förvirrad får jag en liten EN (som en gran fast "tvärtom") som en grattis till körkortet present, sen vill alla att jag så snart som möjligt ska komma ner och fika och prata. Fortfarande yrvaken efter att ha ätit en lussebulle och druckit lite te och pratat vidare med släktingar så ser jag till att få i mig några frukost mackor. Vilken konstig morgon det blev!

Och inte tog den slut där inte! Dagen flöt vidare i samma konstiga tempo med en ivrig ung kusin som ville kasta boll och leka kurragömma och rita prinsessor. Helt plötsligt är klockan efter 3 på eftermiddagen. Men vart tog min dag vägen?

MIn söndag på ett bättre sätt  med familjefrukost ( utan storebror) sedan började vi ta hand om båten ( som stått på uppfarten sen i somras, när den egentligen ska stå vintertäckt på andra sidan huset). Så vi började grejja med den men tog mer eller mindre direkt ett lunch avbrott. Vi åt lunch tillsammans alla i familjen som bor hemma. Tänk det ser nu ut som om vi kommer att äta våra 3 huvudmål tillsammans allihoppa en ledig dag som denna.. Det har inte hänt på många år!
     Men ush vilket projekt det är att ha en båt! Vi hann bara flytta den till rätt plats och lägga på ställningen till täckningen sen var det mörkt! Eftersom pappa är ambitös och nogrann så blir det till att ta av hjulen nu efter maten i mörkret.

För några dagar sen tog jag mig själv i kragen och skrev ned lite önskningar och gjorde en önskelista.
Min mamma tyckte den var rolig, "Nu behöver du inte ge mig någon julklapp, att få läsa din önskelista är mer än tillräckligt!"

Så för att fortsätta sprida denna känsla min mor fick kan jag ju alltid försöka få dig som läser att tycka samma sak.

Pelles önskelista julen 06

  • EN elefant ( eftersom det inte blev någon förra året?)
  • EN rymdraket
  • Fred på jorden och stopp på miljöförstöringar
  • Vinstlott till familjen på ett par 10 tal miljoner
  • En Toyota Prius Hybrid bil ( jag är miljömedveten!)
  • Ett extrajobb från och med nu fram till juni 07 då det ska övergå till heltid. (roliga arbetskamrater är ett stort plus)
  • En tidsmaskin




    Om något ut av de överstående alterantiven mot allt sunt förnuft inte skulle finnas under julgranen kan jag tänka mig något av följande som alterantiv:

  • En ny hund kompis
  • En ny plånbok (liten, snygg, med 2 sedelfack)
  • En laddare till min Ipod mini (förslagsvis teknikmagasinet)
  • En ny klocka ( den jag fick förra året är fortfarande fin men den luktar svett)
  • En wakeboard/vattenskids flytväst
  • Te koppar (stora och fina)
  • Ölglas (förslagsvis ett set med 6 st?)
  • En snygg tavla kanske någon av Affes
  • Dvd R Skivor (t ex en spindel med 25st)
  • Presentkort på t ex hm, jack and jones eller liknande
  • Min NÅGOT försenade inramning av pirat
  • En ny rullgardin till mitt högra fönster helst inte grön
  • Islandshäst ridnings utflykt
  • Roliga strumpor/kalsonger
  • Deodorant/parfym (gärna likadan deo som jag fick i födelsedagspresent)
  • Kanske något dataspel min dator klarar av men som ändå är kul?
  • En halskedja i silver eller kanske en snygg ring
  • En överraskning
  • Ett snyggt vinställ
  • En fotoskrivare

Känslan av att vara Magnus Härrenstam ligger kvar. Men vart har mina föräldrar och vår middag tagit vägen?

Generationsskifte

Ibland känner jag mig så ensam och oviktig. Jag skulle verkligen vilja ha en riktig övertygelse! Vara övertygad om en viss ståndpunkt. Eller bara vara fanatiskt intresserad av ett fotbollslag. Eller varför inte fanatiskt religös? Då hade jag i allafall kunnat anse mig själv vara med i genemskapen, strävan efter ett mål. Det kan jag nästan beundra hos de som har det, även fast det ibland är väldigt hemska inställningar det kan handla sig om så har de ändå den gemensama strävan och förhoppningar. Tänk vad lätt det hade varit om man var en hel grupp med samma överygelse och drömmar. Som verkligen tror på det man strävar efter.
     Uppfyll mig med hopp och tro. Jag ska börja gå på AIK matcher nästa säsong. Jag ska bli mera aktiv i de frågor jag tycker är viktiga och jag ska ta en rejäl funderare kring religion.
     Tänk att känna den övetygelse man kan se och uppleva att skådespelare i filmer har, speciellt  krigsfilmer så som "Kingdom of Heaven" jag senast såg. Att stå där i främsta ledet och storma i mot en borg och veta att man där mäter döden, men att man ändå med samma hängivenhet och övertygelse stormar fram och möter sin död. Man gör det som under omständigheterna är bäst för sig själv. Man blir tvungen att kämpa men gör det då med en hängivenhet som för mig är svår att förstå.
     När riddarna  fäller sina lansar och stormar mot en här mångt mycket större än sig själva med vetskapen av att de kommer förlora ändå fast beslutna att rädda byborna genom att försena anfallet. Och krigarna som blint följer sin befälhavare i mot en övermäktig styrka utan att misströsta eller ens visa sig orolig. Då har man väl ändå en övertygelse och hängvigenhet som heter duga? Krig må va hemskt och brutalt och jag föraktar nationerna som än i dag löser konflikter med krigetsmakt. Men det är bra häftigt att se härar av tusen och åter tusen män eller påhittade monster så om orcher marchera framåt över ett landskap. Det är inget att beundra själva handlingen, utan mera att man under tidens lopp har följt en ända mans nycker så om man gjorde i kungariken föritiden och gick i strid just bara för att ens kung bestämt sig för det.

Filmen "Kingdom of Heaven" är långt i från den ända filmen jag sett senaste veckan. Det har hunnit bli ett par stycken, detta eftersom jag har en provprenumeration på Lovefilm.com så jag får hem hyrfilmer i brevlådan. Då jag har 2 veckors gratis prenumeration gäller det att ha en bra omsättning på filmerna tycker jag så man hinner se så många som möjligt.

En annan sak som gett denna vecka ett plus i kanten är mina nya skoltofflor jag köpte i onsdags! Mina rosa flluffiga toffllor har ånekligen gott mot sin undergång i takten som de har blivit gråare och äkligare för varje dag som gått!
     Den nya generationens tofflor för mig består ut av ett par ap/gorills tofflor, svarta och ludna! Om det var Sebbe eller Björn som uttryckte sig att de var läskiga minns jag inte men jag tycker inte de ser arga ut! Det är ju världens snällaste apor jag har på fötterna!
     Tofflorna köpte jag då jag tog mig tid och tänkte leta efter julklappar. Det resulterade i att jag hittade just tofflorna och en halsduk till mig själv sen åkte jag hem. Inte blev det flera julklappar av det inte!

Det där med att jag blev kallad för Peter Siepens på Augustibuller 05 ligger fortfarande kvar för mig! Då pappa såg min körkortsbild så sa han "Ja du ser ju ut som täbys svar på Peter Siepens". Tack pappa! haha!
Nej men jag är nöjd med mitt körkort trotts att jag visar örat som man tydligen inte längre behöver? Dåliga instruktioner! Men att jag ska dras med den bilden och den namnteckningen i 10 år känns lite läskigt! Jag får väl helt enkelt ta en till bokstav och få ett nytt körkort! Jag vill ja motorcykelkort! Men det är inte ens att berätta för mor att jag vill det då blir hon bara missnöjd och orolig. Är det något mina föräldrar har skild uppfattning om så är det just motorcyklar. Mamma avskyr de verkligen och förstår inte att man kan vilja åka det! Medans farsgubben köpte sin första redan vi 13 års ålder! Stackarn får ju inte ha någon längre för mamma vägrar! Hon har hotat med att hungerstrejka om vi börjar köra motorcykel. Jag får väl helt enkelt göda upp henne ordentligt och köra i omgångar! hah!

Det var något jag gått och tänkt på och verkligen velat skriva ned här i bloggen, kan bara inte minnas vad! Det var något viktigt som engagerade mig och jag ville ventilera. Lite ironiskt egentligen för det blir omskrivet i bloggen utan att jag ens minns vad det är jag skriver om!

Under min uppväxt har vi alltid haft ett par veckor under semestern ute i skärgården på våran motorseglare Babita. Det var verkligen en fin träbåt som pappa la ofanligt mycket fritid på att göra i ordning varje år!
     Varje sommar då vi var ute träffade vi nästan alltid pappas gamla kompis från de riktiga sjömansdagarna ( då både två jobbade på stora containerfartyg där de lärde känna varandra) Nu är ju pappa kapten i skärgården i stället.
      Men i allafall så träffade vi den gamla kompisen varje år och tillbringade ett par dygn tillsammans ute i skärgården. Det har jag många positiva minnen ifrån då vi byggde pilbågar och lärde oss att fiska av farsgubbens gamla kompis. Han var en riktigt pigg ungkarl som alltid varit lika snäll på sitt eget sätt!
     Nu har jag fått veta att han ännu engång på äldre dar blivit svårt sjuk och denna gång verkar det bli slutet. Det känns så tråkigt vår gamla kompis!  Att träffas nu eftersom det var länge sen så skulle det ändå kännas så konstigt. Det skulle nog bli ett så uppenbart farväl. Fast så får vi inte tänka! Man får följa sina instinkter och tankar om vad som egentligen är rätt!

Nu börjar det bli dax för min del att gå till biblioteket igen! Jag har lagt flera dyrbara timmar i mitt liv på att läsa en bok min mamma fick med då hon köpte nån tanttidning. Hon köpte bara tidningen för att få med boken men den var inte bra! Det var ett helt okej tidsfördriv men bitvis kändes det som om jag likagärna kunde läst innehållsförteckningen på en schampo flaska om och om igen!
     Men jag kunde inte låta bli att läsa den ändå! Jag älskar att läsa och har jag inget bra att läsa får jag vl stå ut med att läsa dåligt.

Häromkvällen kollade jag och mamma på Tv tillsammans (Bonde söker Fru). Det var verkligen en btivis pinsamt program. Komigen bjud till lite! Även fast man inte känner varandra närmare och kanske känner att man inte har något gemensant får man för varandras skull bita ihop och umgås! Även den tråkigaste människan ( som Keith i The office) kan faktiskt konversera om än med väldigt snålt ordflöde. Men återtill det jag tänkte skriva om.  Efter Bonde söker fru började en dokumentär om en engelsk tonåring på 19 år vars liv kanske inte var likadant som alla andras. Hon vägde nämligen 216 kilo! Jag som alltid varit smal och har en hög ämnesomsättning kan bara inte låta bli att vara fascinerad över att man kan bli så tjock. Det är ju inget jag beundrar eller tycker någon ska tillåta sig själv bli! Men det är häftigt att det faktiskt går! Att man kan gå upp 50 kilo på ett år. Hade jag lyckats med en sådan för mig bedrift hade min vikt ökat med 80% eller något sådant. (orkar inte räkna).  Nu låg det ju en stor sorg och att hon rent genetiskt kunde öka så kraftigt i vikt bakom den kraftiga viktökningen. Själv lyckas jag nästan aldrig tröstäta. Allt för ofta då något tynger mig har jag istället ingen aptit!

En annan tv serie vi nästan alla i familjen kollar på är Mäklarna som går på SVT på söndag kvällar. Det blir nästan jobbigt att kolla på deras misär och otroligt pinsama liv! Men kul är det!

Jag tycker inte om Skarpäng! De jävlarna har sin extra buss medans vi på 619 får stå och trängas varje eftermiddag! fy skäms!

Kära Sl och jultomten jag önskar mig en extrabuss till Erikslund vardag eftermiddagar iallafall någon runt 15-16 då det är som mest folk?

Rättvisa?

Ja det måste ju vara ett försök till rättvisa för Linda Rosing mot alla andra "skandal blondiner" som försökt sig på en artist karriär. Nu har turen kommit till henne själv och ja det är faktiskt till och med lite mera komiskt än Paris Hiltons första musikvideo. Har man inte ett genuint musik intresse och begåvning har man inget som artist att göra! För jag menar hade båda dessa två tjejer verkligen velat satsa på musiken hade de ju kunnat göra det så mycket tidigare? Och att som Linda ( vars artist namn är Bionda) gör för att sälja sitt nya jag som artist är att göra ett utvik i en herrtidning. Tänker man verkligen " hon har snygga tuttar, hon sjunger säkert jättebra också?"

Ja nu har storebror flyttat. Snabbt gick det verkligen. Han bestämde sig i onsdags och här o nu på lördagen är han borta. Men det är ju inte så långt till hägernäs och jag tror nog att han kommer o hälsar på här hemma en del ändå! För att umgås lite bara han och jag ska vi åka till Tallin på kryssning i mellandagarna, det blir kul att umgås! Det lär ju bli ganska mycke öl också! Men det är alltid trevligt.
     Men man måste ju åsidosätta lite tid för att umgås med lillebror också, nu här han och jag är ensamma hemma så ska vi kolla film o käka pizza i kväll ska försöka mig på att prata lite vett med honom också!

Just nu tycker jag de flesta människor är söta o mysiga. Speccielt min mamm och pappa. Mamma som får bita ihop och låtsas att hon tyckte Claes flytt var kul medans hon egentligen tycker det är otroligt tråkigt. Och pappa som är så stolt som handledare att jag verkligen tog körkortet! Så stolt att han mailar sina vänner och berättar att jag nu tagit kortet! Och då han får beröm blir han så glad och nöjd, som ett litet barn!

Jag undrar om nyheten av att jag tagit körkort eller kanske bara att det var fredag som gjorde att besökarantalet här på bloggen steg kraftigt från den tidigare veckan till att krasch landa idag!
 
Jag är så jävla nöjd över att jag och Peter gjort klart vårat projektarbete, det är både färdig byggt och färdig skrivet. Lite språkliga ändringar blir det kanske men vi behöver då inte lägga ned mera tid på det i allafall!
FY FAN VAD SKÖNT!

Nu ska jag o Martin snart åka, men på vägen ska vi hämta upp Mela som ska få shyss hem för hon är så duktig som jobbar hela helgen!

Tvivel rättvisan finns ändå!

Ord Bionda *Fniss*

drivers license eh?

Den vanligaste reaktionen hos ungdommar som precis tagit körkort är ju att man kör runt överallt meningslös körning första tiden man har körkortet. Nu har jag haft körkort i 45 minuter eller kanske lite mer. Och vad jag gör jag? Pappa fick köra hem ifrån Sollentuna till och med! Men då var jag så uppspelt och ville prata så mycket om körningen att jag inte ville köra! Sen har jag ju helt enkelt ingen bil att åka runt meningslöst massa med! Självklart kommer jag få låna familjens lilla bil då och då. Men just nu har den både fel försäkringspremie och lite problem med bromsarna som gör att en av bromsarna ligger på hela tiden på framhjulet! Så jag firar med housewine med en kär fru i kväll i stället!  Fast lite skulle jag kunna få köra sa pappsen!
     Så ska jag vara "barnvakt" åt min "lilla" lillebror lörda kvällen. Så då vill mor o far inte heller att jag ska ut och köra. Då pappa sa att jag skulel kunna köra en sväng sen så sa jag genast " men då kan ju jag åka och gymma!" Men det tyckte inte de vuxnaste i huset var en bra idé att åka in till täby centrum och trängas med julhandlare med en bilen vars bromsar ligger på! Så jag får väl åka o gymma med bussen i morn!  ROLIGT!

Men ändå Äntligen! 2 och ett halvt års slit för pappsen och mig har kommit till sin ända! I Wieoo!
Jag har övninskört som privatist nu ända sedan någon månad efter 16onde födelsedagen. Det har gått upp och ner och det har blivit många konfrontationer och tjafs pågrund ut av min körning och pappas krav.
       Detta var min andra uppkörning! Jag hade "turen" att få två stycken inspektörer från vägverket. Det var en blivande inspektör och hennes handledare. Jag tänkte "GREAT! nu har jag två personer som kommer leta fel"
     För att citera kontrollanten som godkände min körning. " Jag godkänner din körning men med mycket skäll!"
Jag lyckades köra lite vänster trafik då jag svängde in på en avtagsväg från en landsväg. Jag får skylla på att jag inte är van vid servostyrning!
    Men nu har jag det i allafall! Visserligen i form ut av två papper och min egna legitimation ett körkort!

Den första som fick veta var min kära far som till och med bitvis skuggat mig i uppkörningsbilen. Sedan ringde min storebror och han fick veta! Sedan när vi kom hem och pappa körde och inte jag trodde mamma genast att jag misslyckats! Men så var inte fallet!  Sedan ringde jag Björn men han svarade inte, då ringde jag Thor och fick prata med honom o Linus. Och ja nu får ni som läser bloggen här veta det!   
      Fast jag ska ta och ringa My tänkte jag och berätta, eftersom hon gjorde samma sak för mig då hon tagit körkort! Och att vi knappt hörts alls sen jag var och hälsade på är ytterligare en anlending att ringa!

Nu återstår en lotto vinst och en egen bil! Helst lotto vinsten först så bilen blir lite lättare att köpa!

Ord: KÖRKORT! så klart!
Tvivel: Whats up med min inte partyblåsa! Då jag började köra var jag riktigt kissnödig även fast jag kissatbara 20 minuter innan. Nu nån timme senare har jag ännu inte kissat! Fast det ska jag ge mig själv i present!

vad åt du till frukost?

Ja så här snart en vecka efter mitt undantagstillstånd kan jag bara konstatera att jag tycker om att dricka housewine och öl! Och att nördtema är ett riktigt roligt påfynd! Jag var lite för mycket mr. Overkill men äsh!
     Korvfest var det också! Fast det tänkte jag inte på förens dagen efter då jag fick höra det! Vi hade det kul ändå! Men var tog hela kvällen vägen? Varje gång det är fest hemma hos linus så flyter hela kvällen i hop till en och samma minnesbild och man vet inte ritkigt var man spenderade kvällen! När det började bli dax att bege sig hemåt så bytte jag om till mina favvo byxor ( orginalpyjamasbyxorna) sen fick jag och förmodligen även Oscar för sig att jag skulle hoppa upp på honom. I allafall så försökte jag det och mitt ena byxben bara slitzades upp helt! De dog helt enkelt! Fast jag funderar på att försöka mig på att sy i hop de ändå!

VÄRLDENS BÄSTA!

Rip världens skönaste byxor!

Förra veckan så kollade vi på missisippi brinner på religionen. Vilken gripande film! Jag hatar att kolla på gripande filmer med fel människor. Då ska det vara någon man känner bra eller helt själv. Annars får man sitta där och hålla tillbaka det som väller upp inom en. Det bara bränner i ögonen och man får nästan blunda och tänka på något annat en stund. Jag orkar inte gå in mer på den filmen förutom det att skäms människor! Amerikanska patrioter speccielt från södern. Vad har ni att vara stolta över egentligen?
     En annan grej vi hunnit med på religionen är också att läsa en artikeln av John Pilger. Hade inte hört talas om om honom tidigare, i allafall. Jag känner lite samma sak för honom som Michael Moore. En beundran och avundsjuka. Tänk om jag hade varit lika påläst kritisk och i en utav deras fall tjock och rolig?

Ja för att fortsätta göra som så många andra har jag valt att köpa en Ipod! En begagnad mini av min lillebrorskompis som förövrigt verkar ha en bra musiksmak!
    MItt första konstaterande var genast, fan va mycke bättre musik blir om man lyssnar på en ipod. Men det var nog nyhetensbehag. Nu är den lika bra där om inte sämre än när man lyssnar vid rätt tillfällen hemma.

Jag hatar att åka buss hem från skolan! Det är nästan alltid proppfullt om man åker i mellan 15-17 på eftermiddagen. Så går det en extrabuss till Skarpäng varje avgång! Varför kan man inte göra någonting åt det? Jag tror att alla som åker 619 håller med mig om att det är väldigt trångt! Jag har kommit på att man kan ta en buss som går till täbyvägen uppeifrån bussterminalen. I bland passar det lite bättre tidsmässigt att ta den på väg hem. Då väljer jag alltid att åka med den för då slipper jag trängas med på 19 men man får i stället gå lite längre hem. Men det är det värt!

Nånstans där det inte är riktigt lika trångt är grafen över hur många går in och läser här i min blogg. Men nu har jag i allafall haft 500öppningar av sidan och uppimot 100 unika ip adresser har besökt! Det känns inte så pjåkigt! Fast jag har nog stått för 5-10% av besöken själv haha!

Nu är det inte långt kvart till julen! Och det regnar i stället för att snöa! Roligt! Men ännu får det fortsätta regna några dagar till tycker jag! För om jag har körkort så är det jag som får äran att hämta pappsen från jobbet eftersom han har fått oturen att jobba större delen av julhelgen. Men då får han komma hem på julaftonskvällen med mig som förare med lite tur!
Nu håller vi tummarna och hoppas!

Men julen i år känns inte lockande alls! vad jobbigt det kommer bli att ta fram julpyntningen och trängas i julhandeln för att köpa julklappar! Och sedan hitta på lite önskningar för att sedan veta att det som står högst upp på listan ändå aldrig blir köpt! Vad har mina föräldrar mot elefanter och rymdskepp egentligen?
Jag ska fortsätta att önska mig en elefant i julklapp tills jag bor på ålderdomshem! Tills alla tror jag är senil och gaggig bara för att jag vill ha en elefant i julklapp!

Nu har jag påbörjat ännu ett musik projekt som är dömt att misslyckas. Men detta är kanske inte fullt lika seriöst som ukulele försöket. Jag har införskaffat mig en näsflöjt! Gratis var den också om man bortser från porto kostnaden! Det är faktiskt förvånadnsvärt coolt ljud och enkelt att spela! Men det tog inte många sekunder innan halva familjen hatade den! "STÄNG DÖRREN OM DU SKA SPELA!"

Min storebror Claes bestämmde sig för att han verkligen ska flytta hemifrån nästa helg. Jag tycker det är jätte tråkigt! Tidigare har jag sett framimot det och sett det som ett andra hem! Men nu ska han bo inneboende hos sin kompis i hennes vardagsrum. Så de känns inte som om jag kommer dit och våldgästar i onödan! Men vår moster hade fått för sig att flytta kanske vi kan bo där tillsammans ändå! Det hade varit skit kul! Vi borde umgås mer storebror och jag.

För att avsluta med ännu en bravad av mig. Efter linus fest i fredags så var jag ju lite rund om foten då jag kom hem. Enligt egna minnen så käkade jag några mackor innan jag somnade. Men min storebror kom in till mig på morgonen och frågade hur full jag varit egentligen. Så sa han att han hade hört att jag var inne o bråkade med min lillebror under nattten. Jag trodde detta var något han hade drömt! Men när jag frågade min lillebror så utbrister han " DET VAR INGEN DRÖM!" Tydligen hade jag varit inne och härjat i hans rum. Jag får skylla på att jag måste gått i sömnen igen! Eftersom jag minns allt annat jag gjorde då jag kom hem. Lillebrors version var i allafall att jag dörren hade flugit upp och att jag hade sprungit in i rummet och mumlat massor, sedan börjat rycka i hans garderob och öppna den. Så hade han frågat vad jag gjorde. Då hade jag mumlat lite till och sen sprungit i väg igen. Så hade han somnat om på engång och tolkat detta som en dröm. Det är rätt obehagligt att jag ska börja gå i sömnen igen! Speccielt då man druckit! Det kan ju bara inte vara en lyckad kombination! Som Tallinresans sömngång känns fortfarande väldigt misslyckad och pinsam!

Att hålla handen är underskattad! Jag skulle inte banga på att hålla handen. En förankring i verkligheten?

Inläggets ord: KORVFEST

Tvivel: Whats up med att skippa kyotoavtalen om miljöåtergärder? Visserligen gammalt men fortfarande lika svårt att acceptera.

nörd

Livet är för kort för att inte bjuda på sig själv!

Och frugan mår bra?

I dag är det fredag! SKÖNT! Men min lilla förkylning som inte ännu brutit ut är fortfarande kvar så jag förklarar här och nu undantagstillstånd som den ända bestämande över min vita månad! Här och nu från och med 16.46-03.00 i kväll tillåter jag mig själv att inta alkohol haltiga drycker. Men jag vill pooängtera för mig själv att man inte behöver vara Mr-Leheay  det kommer inte tollereras! Resten av helgen ska jag förvalta väl genom att sova, äta, plugga och umgås?
 Ja den största anledningen till mitt undantagstillstånd är att en god vän till mig har kalas i kväll! Och inget kalas som helst utan ett kalas med "NÖRD" tema! Detta tema har jag laddat för nu i flera dagar bland annat med att googla orden "nörd", "nerd", "tönt" och "mupp". Jag fick jätte mycket inspiration som sen i går då jag började leta kläder rann ut i sanden. Men peppad är jag och överklädd kommer jag nog vara! men jag får väl strippa under kvällen som freddie sa.
Hoppas att folk kommer utklädda nu! Annars blir det inte lika kul! Det ska bli najs med middag med house wine i allafall!

För första gången i mitt liv känner jag verkligen av betyghets och jag ställer högre krav på mig själv att prestera i skolan än någonsin tidigare. Och mina betyg har gått spikrakt uppåt från högstadiet och håller sig nu på en för mig bra nivå. Men man blir lätt girig och vill ha mer!  De senaste proven jag gjort har gått riktigt bra! Även fast jag inte pluggat så mycket! Hoppas jag inte tror att det alltid kommer gå lika bra om man pluggar på dåligt! För det gör det ju inte!   Är gymnasiet lättare än högstadiet? Eller har jag bara blivit lite mindre fjortis puckad?
Appropå fjortisar. Herregud vad fjortisar är pinsamma! Det finns ganska många roliga tjuvlyssningar om just fjortisar på http://www.tjuvlyssnat.se. Den sidan har gjort mina långa data lektioner/håltimmar senaste veckan att bli uthärdliga! Men nu har jag nästan läst allt!

Bekantskapskretsar står ju alltid i ständig förändring. Och den tråkiga känslan av att glida i från kompisar och vänner kommer nog alltid kännas likadan. Men det blir aldrig lättare att..  Så känner man nästan lite svartsjuka på sina vänners nya vänner. Jag vill föralltid vara kompis med mina kompisar men ändå få fler och nya vänner.  Jag vill ha frumiddag och fru kväll om 10 år!
Det värsta är känslan av att man inte räcker till. Att man inte längre är kul.
Jag tänker inte vara Leheyo bara för att behaga och vara den jag kanske varit allt för många gånger.
Nej jag är den jag är! Och det hade varit en nykter pelle! ( om det inte hade varit för den där jädra förkylningen)
När jag använde denna anledning till att dricka för Thor så skrattade han och tyckte det var en mycket "vettig" anledning till att dricka. Det största målet med att inte dricka var att må bättre och träna mycket! Men jag vill/kan inte träna om jag är förkyld så då är det lika bra att ha roligt i allafall! Det är så jag har tänkt.

I kväll klär vi ut oss, och flyr från verkligheten med våra utklädnader? Nja inte riktigt kanske! Men så gjorde några ungdommar i en Wallander bok jag läser. ( vuxenpoäng). Men de blir ju mördade också! Så jag stannar nog i verkligheten i kväll även fast jag ska klä mig nördigt och vara nördig. Eller rättare sagt jag ska vara så som alla borde vara! Cool som fan!