när det behövs som mest

så finns det inte längre där.

Inte heller finns det ork att skriva här, även fast jag nästan varje dag tänker på att jag skulle vilja orka och hinna, men det finns så mycket annat som måste göras! Som att sitta i bilköer och svettas/frysa i en skruttig bil utan ac, eller gå runt dyngsur en vanlig onsdag i Tyresö för att leta elmätare. Eller sitta och sakna en god vän som man träffade senast igår kväll, som inte åkte i väg förens för några timmar sedan, men kunskapen om att du blir borta så länge Sebbe bidrar till min "jag har gått ut gymnasiet och har inget liv" känsla i magen. Hoppas att jag kan komma ner och hälsa på dig innan lumpen gubben, inte för att jag tror du nånsin kommer läsa det här eftersom du förhoppningsvis har en massa festliga alpsånger och annat att lära dig! Men jag vill ändå få det ur mig!

Tack för vår hitills varierande och bitvis väldigt gnälliga och bråkiga vänskap som ändå har gett mig väldigt mycket i utbyte, nya friska tag väntar med lite större avstånd och färre tillfällen att träffas, men då får vi göra dessa tillfällen till så bra som de verkligen bara kan bli!
Ett stort tack till dig Sebastian, men även din familj och våra vänner som gav oss alla ett så trevligt hejdå inför din flytt, ditt landställe är verkligen mysigt, speciellt med rätt sällskap!

Jag önskar att jag kunde tänka att sommaren aldrig skulle ta slut, men sommaren känns inte så rolig längre, inte så efterlängad och inte så viktig att hålla fast, det lilla jag haft inplanerat är redan över hösten är trottsallt ett orosmål jag helst vill låta bli att tänka på ytterligare några veckor.


Jag slutade gymnasiet för 26 dagar sedan, jag saknar inte undervisningen och inte skolmaten, det är tryggheten och den monotoma vardagen jag saknar! Jag är ett extremt vanedjur som borde låsas in för att undvika alla onödiga förändringar, jag borde behandlas på ungefär samma sätt som mina föräldrar har sin förhållning till renovering och annan bra förändring.

Jag lovar mig själv att fortsätta skriva ner det jag har på mitt hjärta och försöka göra detta till en kanske lite mera seriös blogg, jag har kommit på ett par olika ämmen/inriktningar jag vill skriva om eller i, det måste bara bli av att man orkar!

festivalfeber

Nu börjar Hultsfred nervositeten infinna sig, vad är det man ska ha med sig? Vad ska köpas innan? Hur fan ska vi bestämma vem som betalar vad på hyrbilen? Vilka band ska jag prioritera? Vad ska jag dricka?
Okej nu har jag ju faktiskt en hel arbetsvecka framför mig innan det är dags en jätte lång varm och förkyld arbetsvecka, fy vad jag kommer vara avundsjuka på de andra som åker ner redan på tisdag! Hela veckan kommer jag gå och tänka, här går jag och svettas och monterar elmätare medans de andra sitter och dricker öl eller kanske badar i forsen och dricker öl, eller kollar på band och dricker öl, eller träffar massa sköna människor och dricker öl, eller bara dricker öl!
      Men Sebbes och min tid kommer ju faktiskt, vi ska fan va fulla då vi kommer fram så att vi uttnyttjar vårt intensiva dygns första timmar då jag ska vara ansvarstagande fram på små timmarna så Thor slipper köra hela vägen hem själv.
     Idag har jag faktiskt varit duktig, jag gick upp ganska tidigt och hjälpte Mamma med att göra frukost som vi sedan tvingade ner lillebror till, sen har jag tagit fram min festivalstol och rengjort den lite, fodralet var rätt skabbigt, tror det hade börjat mögla lite vårt garage måste ju vara det bästa! Det har blivit mera festival förberdelser faktistk, jag la över 1 timme av mitt liv på att blåsa uppluftmadrassen för att se att den är hel, anledningen till att det tog sån tid är för att den är ritkigt stor och pumpen gick uppenbarligen sönder efter en stund, för jag satt där och kämpade och kämpade men det hände inte så mycket, så det sista blåste jag med lungorna för jag ville inte ge mig, kunde inte förlora mot en luftmadrass!

Jag har redan fått festivalförkylningen och festivalhostan! Eller den infann sig ju för flera veckor sedan men nu har hostan kommit för att stanna, det känns inte som att den blir bättre av att jobba i värmen och festival är ju redan döden för immunsystemet.
Jag skulle inte bli förvånad om jag kommer hosta hela sommaren, det bör tilläggas att jag (som de flesta) verkligen hatar att hosta, det låter så högt och äkligt!

Nej men nu ska jag fortsätta och vara duktig och hjälpa till med att dammsuga på nedervåningen.

fast det känns inte som om jag kommer orka röra på mig så pass långt i den här värmen!


student tankar

Partytältet är nedmonterat, alkholen är förbränd och studentenfirandet är över! Vad snabbt det gick, vilken intensiv dag det var! Vad kul den var, hela vägen från den tidiga morgonen med champangé frukost till den sena natten med slutskivan! Bäst under hela tiden var nog när jag insåg att flaket väl var färdigt och lyckat, att allt gått som planerat och att det var lagom mycket folk vi hade fått med oss!
Mottagningen blev också lyckad, trevliga gäster och jag var allderles lagom pigg efter flaket! Varannan folköl var en bra idé!
Det kändes verkligen på natten att det varit ett långt dygn, jag hade ont i huvudet och mådde lite illa så de sista timmarna på slutskivan var bara jobbiga för min del, men det uppvägdes efter att jag fick sällskap till donken, där jag vinkade till några av mina blivande arbetskompisar.
Vad snabbt hela gymnasiet gick, nu står vi här på randen till något nytt, en milstolpe i våra liv, några ska resa/jobba utomlands, några ska börja plugga på högskola, några ska jobba, några vet inte? Jag ska jobba och sen ge mig in i lumpen. Jag är fortfarande glad över jobbet, men det hade inte varit helt fel med ett helt ledigt sommarlov!
Jag får lite panik då jag förstår att hela studentgrejen faktiskt är över, nu när studentmössan och studentslipsen och allt det där andra bara är glada minnen och inte längre högst aktuella. Då studentskivorna blir ett glatt minne tills nästa år då det blir vår tur att vara de rutinerade festprissarna som kan alla studentsånger och som vet vilka drinkar man ska dricka, vilka shots som är bäst och allt sånt där!
Jag blir nedstämd då jag tänker på att jag aldrig mera kommer gå regelbundet till Åva, jag kommer sakna den fula byggnaden med sin varierande kvalité på interiörern och dess variereande ungdomar!
Jag kommer till och med sakna skolbiblioteket då jag nu får börja satsa mina besparingar på bokhandeln om jag nu inte tar mod till mig för att gå och förnya ett bibliotekskort på det vanliga biblioteket

Jag känner prestationskrav då jag vet att jag nu verkligen är vuxen, vuxenångesten borde vara så mycket större än vad den var då jag blev myndig, jag är nu även myndig och risken för arbetslöshet är överhängande, än så länge är väl ångensten över just vuxenheten inte så farlig, det är mera nervositeten för den nya frihet som jag och alla andra studenter faktiskt har fått.

I kväll blir det kanske vår första uteserveringskväll som faktiskt blir av, nu när det är fint sommarväder och plånböckerna är ovanligt fulla även efter studentens firande!

Det är nu i sommar vi lever, att vi i höst splittras till olika sysselsättningar, olika arbeten, utbildningar är ett överhängande faktum som i allafall jag ska göra mitt bästa för att bortse i från!