leheaytime

jag älskar att gå på krogen!

image26


Nästan så jag beundrar personen som satt sig där!

Vallackensdag

Jag hatar verkligen att behöva stressa, jag är nog en extremt stressotålig person! Okej det låter ju som en person man vill anställa! Men nu har jag i dag fått höra att mitt anställnignsavtal ska vara på väg så det är ju positivt det i allafall! Var på kurs i dag, så jag fick ringa och avboka ett möte på mitt extra jobb, som det sen visade sig att jag hann till ändå, så då fick jag ringa och "boka" mötet igen. Var i allafall skönt att vi fick mötet så jag inte har ytterligare en sak planerad som jag måste göra.
Samtidigt som jag fick höra om avtalet fick jag höra att jag trottsallt inte kommer få någon bil att ha, i allafall inte i början vi ska ju jobba ute på Tyresö så det blir över 1 timmes kollektivtrafik varje morgon och kväll WIEEE!

Studenten stressar också! Jätte mycket! Flaket är värst! Varför ska allt alltid göras i sista minuten? Jag vill verkligen inte ha ett misslyckat flak med lite folk eller problem med musiken eller att polisen stoppar det helt! Inget får gå snett!

Jag börjar till min förvåning hitta omkring Tumba Centrum, känns i dagsläget som en lite onödig kunskap för mig som Täby bo men jag är stolt över att mitt lokalsinne inte är så hemskt som jag trott!

Nu ska jag gå en promenad med min vallack hund han är jätte söt och fyller 2 år i dag! Grattis gubben!


Rasmus bevisar att han kan vara s?t ?ven med mongo krage!

Nu var det länge sen du fick ta av dig tratten gubben men jag vill bara visa att du var minst lika söt med den på!


Och att det g?r bra att leka med kragen

Rasmus har alltid energi till att leka, förutom då man går upp tidigt på morgonen, då bryr han sig inte för han vill bara sova!

Work!

Ja nu är det bestämt, jag börjar introduktion eller jag kommer "gå rygg" med en tekniker tisdag- fredag, min sista praktik vecka alltså! Detta för att vara färdig för att börja arbeta själv ifrån den 4 Juni till den 30 Juli. Mycket jobb och lite semester i sommar alltså! Eftersom min sommar tar slut redan den 6 Augusti då jag rycker in i lumpen!

För att inte missa Hultsfredsfestivalen helt och hållet tänker jag köpa 1 endagsbiljett till lördagen, så jag kan åka ner på morgonen för att sen ha ett helt dygn där nere, jag hinner se några band och festa lite i allafall!

Jag kommer behöva gå upp typ halv 6 på Tisdag och förmodligen något sådant hela nästa vecka! Sen säger jag bara en sak!

FIRMABIL! Ge mig!

Varför?

Vad är det med röda dagar som gör mig så otroligt seg? Som gör mig omotiverad till allt som innebär något annat än rent slappt tidsfördriv?
     Varför kan jag inte vara så där duktig och bra som jag ibland får för mig att jag är? Vad ger det i längden att vara en försoffad människa som går runt med pyjamasbyxor och tofflor hela dagen? Varje ledig dag då inget är tvunget att göras utanför hemmet? Är det fler än jag som så fort det blir en ledig/röd dag automatiskt går in i egoistläget som gör att man bara kan tillgodose sina mer djuriska intressen som mat, sömn, tidsfördriv och njutning?
     Varför kan jag inte ta tag i det sista skolarbetet jag har i gymnasiet? Varför kan jag inte hjälpa till lite mera hemma som jag både behöver och vill? Varför blir jag så förvirrad och barnslig? Varför vill jag helldre ligga och krama om mitt mjuka täcke hela dagen än att gå ut och möta nya människor, lära mig spela ett instrument, laga en ny maträtt eller varför inte ett nytt språk?
Varför går tiden så snabbt även då man inte har roligt? Varför har jag inte roligt, när jag bara slappar och är egoistisk? Varför kan jag inte bara trivas med tillvaron?
Varför kan jag inte sluta ställa frågor?

Girigheten omsluter mig i ett hårt grepp!

Arbetsinterjuven gick riktigt bra! Om jag ska ta det han sa ordagrant så har jag arbete så mycket jag vill i sommar eftersom han inte hört av sig i dag, (vilket han skulle göra om det sket sig).
Skit kul att jag kommer få börja med det arbete jag funderat på ett tag, att jag det förhoppningsvis blir så att jag får en firmabil under tiden jag arbetar som jag använder i mitt arbete men även till och från arbetet känns inte helt fel!
Men denna trevliga sak gör att jag missar Hultan! Då jag inte kommer att få ta ledigt något alls förens efter 19 Juli. Jag hade alltså att välja på att vara fattig och åka till Hultsfred och sedan vara arbetslös hela sommaren, eller arbeta större delen av sommaren men inte åka till hultsfred. Jag sålde mig i allafall för pengarna! Riktigt tråkigt att jag kommer missa hela festivalen och att de andra grabbarna blir tvungna att åka buss?
Jag har ioförsig en smått galen idé att köpa en lördagsbiljett och åka ner tidigt på morgonen så jag får 1 dygn nere i på festivalen, så länge jag inte åker bil hem kan jag ju festival svina 1 helt dygn och i allafall se några av de bra banden som jag då inte missar! Okej att det blir en jävla dyr kort intensiv helg i, men vadå har jag sålt mig för pengar måste jag väl kunna använda mig av de också?

Sitter och funderar på om jag ska dra till tegel i kväll! Jag har ju redan pyjamasbrallor och är riktigt föreberedd för en hemma kväll men det hade varit riktigt kul och gott med dyr spendrups på tegel!

Nu då?

Jag har arbetsinterjuv i morgon, eller vad man ska kalla det! Avgörande för min närmaste framtids ekonomi är det i allafall! Hoppas att de har lagom mycket jobb åt mig! Att jag får jobbet samtidigt som jag får ta ledigt Hultsfred veckan!
Hoppas hoppas hoppas hoppas!

Om en månad är vi nere på hultsfred och är allment slitna efter 3 dagar nere i småland, men party kommer det allt vara då det är festivaldag nr2 och allt!
Laleh kommer dit också ju!
Osså kommer de ordna singelauktion! Som det alltid är på tv!

Undrar hur många som spräcker festivalbudgeten då de är lagom runda om foten och ser att man kan buda på en middag med en söt singel då man bara ätit nudlar, eller snabbmackaroner på sin höjd i flera dygn!

Hoppas att Amanda från Entourage är singel och på hultsfred i sommar! Okej att hon har en läskig roll men fan vad hon är het.

Måste säga att efter att ha sett Spiderman 3 så är jag  inte lika förälskad i Kirsten Dunst längre, och inte heller spindelmannen konceptet överlag, fast spindelmannen kommer jag själv alltid vara ändå!

Jag håller tummarna

defenetivt

"Wiee!" Min kompletterande mönstringstid står fast! Jag kunde välja på den 30,31 Maj och Juni, Ofta jag hade valt den 1 juni då vi tar studenten! Ofta jag kan välja den 30 då jag har en annan extremt viktig sak att närvara på. Ofta jag vill ha den 31 då det förstör hela min gubbskiva!
      Men det får ordna sig helt enkelt! Men om testet skulle visa sig dåligt så får jag ju inte göra lumpen, känns som att mina planer för framtiden går till intet då!
    Snälla hjärta och arbets ekg, var snäll mot mig nu!

"Rör mig inte jag är Solarieskadad!"

Detta har varit en av de sämre dagarna på länge, jag har mått kast hela dagen haft ont i kroppen. Varit bakis och mått apa! En stund kändes det som om jag skulle spy! De hade ju varit nått att spy ner ett utav instrumenten vi bygger på praktiken!
Bäst i går måste varit mitt första men inte sista besök på Man in the moon, som har jätte mycke spännande och goda ölsorter! Sen var det ju Carlas skiva på Hard Rock som vi begav oss till! Det var förvånandsvärt lite alterantiva individer som jag föreställt mig att det skulle vara proppat av då det var 3 st kultur klasser från "Kulturama?" som hade skiva tillsammans. Det var desto flera brats.
Det blev nästan inget dansande för mig, det hann man aldrig riktigt innan det var dags att åka springa förbi donken på vägen hem.
Den tanken jag tänkte flest gånger under hela kvällen var helt klart den mening jag valt att ha som rubrik. Aldrig mer!

Do not toutch me I am solarie-wounded!!!!!

Arbetslösheten slår sina klor i mig!

Är det så här det känns att vara arbetslös?
Då mina chanser till sommarjobb drastiskt sjunkt till väldigt nära obefintliga borde den känsla, jag nu känner närma sig den otillräcklighet jag själv skulle känna om jag var arbetslös, vilket jag ju snart är!
Jag har en chans kvar, ett litet hopp till ett heltidsarbete i sommar! Ett arbete jag redan hunnit söka, för att söka nu känns rätt onödigt då de flesta arbetsplatserna lär ha anställt till sommaren!? Så om jag får denna sista chans ska jag fan ta en del utav min eventuella lön och börja spela på lotto eller nåt liknande, för då har jag fan flyt!

Men ja, vad finns det att göra som arbetslös fd skolungdom i en kommun strax norr om Stockholm?

För och nackdelar med att vara arbetslös:

+Sovmorgon varje dag
+Möjlighet till att umgås med andra arbetslösa hela dygn om man så vill!
+Man kan dricka på vardagar
+Man får gott ha en dålig dag varje dag, för man behöver inte träffa nån människa om man inte vill!
+Jag kan vara ute och sola hela dagarna så jag blir lite solbränd kanske?
+Jag kan fokusera på träningen, speccielt inför lumpen.
+Jag kan åka med på alla billiga semestrar och annat utan att behöva ta ledigt.
+Jag har rätten att känna mig otillräcklig och dålig!

-Inga pengar!
-Ingen skön känsla av att ha åstakommit något
-Inga pengar!
-Risken för att sitta hemma vid datorn/tv´n allderles för mycket är stor!
-Risken för skrumplever är stor då all tid i världen finns för att festa, samtidigt som ekonomin inte finns till att fin dricka!
-Man behöver förklara sig själv så fort man träffar någon att man är " mellan två jobb".
-Jag kommer hata mig själv hela sommaren!

Fördelar och nackdelar jag kan se med att ha ett sommarjobb:

*LÖN, En inkomst!!
+Stora möjligheter till nya vänner genom arbetskamrater!
+Nya kunskaper
+Nya meriter!
+Man slipper sitta sysslolös hela dagarna!
+Man får vara hur trött och sliten man vill, men arbete har man!
+Man kan med gott samvete se sig som en god individ som bidrar med skatter!

-Man måste banga på fester vardagkvällar
-Gå och lägga sig tidigt och gå upp tidigt!
-Vara seriös och betala skatt
-Man måste ta ledigt för att åka någonstans på en ren impuls
-Mindre möjligheter till att vara oansvarig och dricka på dagen eller nåt annat vilt!
-Chansen till att träffa oväntade människor sjunker i den grad att man hela tiden åker till samma ställe varje dag?


Ja så om ni inte hör ett stort jätte jubel inom den närmaste tiden, så spenderar jag min första sommar som fd. skolungdom, som en arbetslös slashas! Kom då i håg att jag ställer upp det mesta!
Leka lego? Bygga en jätte bilbana och sen tävla hela natten? Gå långa promenader på oväntade tidpunkter? Spontan dricka vin och prata skit?

Om jag nu inte får jobbet, kan jag väl få en rolig och stimulerande hobby i allafall?

Kung och Fosterland

Jag har med delade känslor sett fram emot min lumpen utbildning, Civilpliktstjänst som Kraftnätsreperatör. En riktigt bra El-merit inom en del utav arbetsmarknaden där många snart kommer gå pension. Allt är frid och fröjd tills i går, då jag kommer hem från praktiken hittar jag två brev, från Pliktverket, nyfiket öppnar jag det första brevet och hittar min kallelse som snarast ska anmälas att jag tagit del utav, det roliga är bara att vi gjorde exakt samma procedur för några månader sen. Orka bli tvungen att skicka ett nytt brev?
Om det första brevet var irriterande så kan jag ju lugnt säga att brev nr.2 gjorde mig mera irriterad, det stod att de ändrat reglerna för mönstringskraven och att jag då blev tvungen att kallas in på en kompletterande mönstrings tid, Fine! Inga problem tänkte jag tills jag såg datumet och tiden, halv 8 på morgonen dagen efter Gubbskivan och Täby Medias student! KALAS! Känns som att jag inte kan fira mina vänners student på det sättet jag hade velat! Känns som att jag inte kommer kunna vara kvar på gubbskivan specciellt länge eftersom jag måste vara pigg, alert och komplett obakis. För er som känner mig till den grad att ni spenderat en bakis dag med mig vet, att om jag ska dricka mer än bara nåt glas vin/några öl så är jag alltid väldigt bakis!
Men okej att låta bli att dricka är inte hela världen, men att behöva gå hem och lägga sig tidigt är inge vidare! Men sen att ha en garanterad brutal träningsvärk i benen på min egen studentdag känns verkligen inte kul!

Nu tycker jag inte att man ska ge sig i en sådan här sak, jag ska självklart försöka byta tid då jag nu upplever den nuvarande tiden som MINDRE bra.

Men vad gör man inte för kung och fosterland?