nu så...

.... går jag snart in i min popaganda helg, med stora förväntingar på civiliserad festival med bra musik! Har ordnat inför helgen hela kvällen, storhandlat och släpat upp allt för alla tre trappor, släpat upp en extra säng och fällt upp helt själv utan att repa golvet (hoppas jag). Så nu är det bara en natts sömn och en kort arbetsdag i mellan mig, Phiff Mohren och Popaganda.

Vi hoppas på bra väder.

Skål.

typ

Följ min blogg med bloggkoll

fool

även fast det inte känns som om det händer så mycket i mitt liv just nu, nu när jag sitter här och känner mig instängd så har det hänt mycket den senaste veckan, bra och dåliga saker. Svårt att få grepp om vissa saker samtidigt som det kan ha varit så uppenbart, bara att man inte förstått det.
     Storebrorsan har iaf köpt sig en egen lägenhet och sagt upp att hyra den vi nu bor i, vilket alltså gör att jag kommer flytta hem till mina föräldrar igen, och ytterligare maximera mitt hårdsparande. Känns både bra och dåligt att flytta hem, jag saknar familjemiddagarna, att träffa hunden varje dag och saker så som att inte äta korv med bröd till middag flera dagar i rad. (även fast det är gott).
   Jag skulle behöva en liten uppryckning, fastare rutiner, när jag flyttade hit var jag jätte duktig på att se till att det blev städat och diskat iaf de flesta dagarna, nu ett tag har jag skitit i det, min storebror har en ungsform stående i diskon som han använde i lördags, jag tror lätt att den kommer passera en hel vecka sträcket utan att ha blivit diskat, av en ren princip diskar jag inget av hans grejer utan bara mitt egna.
     Eftersom vi har uppsägningstid på lägenheten så kommer jag bo kvar nån månad efter att brorsan hunnit flytta, då bor jag alltså själv, jag vill så klart festa och ha det fint här, men jag köper ju inga nya möbler för en månad! Så det får bli sparsamt möblerat om man säger så! en det ska bli nyttigt som fan att bo helt själv en månad. Har ju bara haft några ensamma dagar på rad här i lägenheten då brorsan varit bortrest.
    I kväll ska jag iaf bara dricka te och umgås med mig själv, tänkte försöka börja skruva lite på tvättmaskinen för att få aset att fungera engång för alla! Hade väldigt gärna druckit en eller flera öl medans jag meckar men har man ingen öl får man låta bli. Samtidigt skönt att låta bli o dricka, nästa helg POPAGANDA helgen blir det både fre och lördag med Daniel från lumpen! Ska bli jättekul!!!!


Det är när sånt man läser i tidningen varje eller ser på tv varje dag kommer in i ens vardag det är då man förstår och berörs....

andra gången..

... i mitt liv då jag ringer en pizzeria utan att få höra 10 minuter, nu sa han en kvart! Det har hänt mig engång tidigare, jag förväntar mig alltid "10 minuter" även fast man förstår att det ska ta längre tid, jag upprepar därför, okej "10 minuter alltså". Sen kommer man dit efter 10 minuter och den är ändå inte färdig....

finsmakaren i mig...

... vaknar ofta till liv när jag kommer hem trött från jobbet!

gott
 




















Men det var lika gott tredje som första gången.

jag vill va...

... som henrik schyffert!


Min väg till Matematiken

I kväll började min första lektion i mitt andra försök att bemästra Matematik B. Jag inleder starkt med att tokstressa hem från jobbet, tok pressa allderles för varm take away pasta och hinner snabbduscha för att sen kasta mig iväg till komvux. Väl framme efter lite konstiga situationer i trafiken är jag några minuter sen och hittar inte rätt, jag skulle till sal 220 och hittade skylten 219-221, så jag tänkte jaha där är de ojämna salarna var fan är de jämna? Hör då hur några en trappa ner pratar om matten med en person som säger "läraren sa att han ringt alla elever och att han inte skulle komma förens kl.19, då flera personer säger " Mig har ingen ringt". Jag tänker nåt i stil med "aha, de ska jag läsa matte med, bäst jag går ner och kollar om det verkligen är så, när jag kommit ner för trappan är de redan borta, och även personen från komvux de pratade med. Jag drar slutsatsen att min lärare alltså skulle vara försenad, jag går till bilen och sätter mig och läser en halvtimme, går sen upp till komvux längan igen, hittar ingen annan konfunderad elev men då kom en lärare mig till undsättning, han visade mig in genom dörren med 219-221 skylten och där va det. Klassrummet, eleverna och läraren, de var mitt inne i en ekvation och jag kände mig sjukt bortkommen när jag försiktigt gled ner i en stol och satte mig.
Sen sa jag inte ett ord då jag inte blev tilltalad, jävligt dåligt trodde jag växt mer än så, men det är bra svårt jag är van vid mindre klass med bara killar, nu var det nog fler tjejer än killar!

Läraren verkar vara pedagogisk och jag tror nog att det kommer att fastna denna gång, ska sätta mig och plugga lite egna övningsuppgifter i morgon efter jobbet. Hoppas motivationen finns där då!

underbart.



Jag vet inte vad jag tycker är bäst, Albins underbart misslyckade busringning eller att Martin Timell tycker det är så sjukt kul!

en gång...

.... för alla, kokad korv med bröd är godare än stekt korv med bröd, jag har levt i vilfarelsen att stekt korv är mycket godare, den kokade korven är godare och den går snabbare att göra, och tillagas t om på ett bättre sätt.... Hur kunde jag inte se detta förut?
     Man lär sig något varje dag, känner mig riktigt street smart.

jag såg...

... en film i dag igen, Das Boot- enligt min pappa den bästa ubåtsfilmen genom tiderna, jag tyckte inte den var bra alls, jag genomled de 3h och 20m och önskade att den skulle ta slut, men nu har jag sett den och jag behöver aldrig någonsin mera göra det!

Framsteg!

En bra dag på jobbet?



HAHAHA!

Spänning i vardagen

jag har haft inställningen sen jag flyttade att jag alltid ska ha glass i frysen, vet inte varför egentligen men så är det.
     sendess har jag köpt paket med pinglass varje gång jag storhandlat, senast köpte jag isglass med cola och hallon smak, logiskt så är hallon glassen röd och cola glasen brun, men något sjukt hände mig häromdagen, jag fick en röd glass som smakade cola, jag fascinerades av detta och satt och tittade på glassen medans jag åt, försökte få min bror fascinerad över detta men han förstod inte min fascination.

en ganska bra dag.

sjunkande skepp

Direkt när jag kom hem från jobbet fyllde jag tvättmaskinen och sen började jag städa, diskade efter gårdagens middag (var sjukt trött i går), sen började jag dammsuga, jag dammsög soffan och fotöljen noggrant, gick därefter på och började dammsuga ur två datorer, en som är min och en som jag ska försöka fixa åt extra jobbet, när jag kopplade ur min dator såg jag att storebrors katt varit där och bitit på i princip alla kablar till datorn, tack för det freja!
När städningen var färdig, eller rättare sagt när jag var färdig och inte orkade städa mera så gick jag in i badrummet och ser genast att tvättmaskinen börjat läcka vatten igen, det är blött på golvet och det ser förjävligt ut, 3 gången gillt! Jag orkar inte att det alltid är jag som ska göra allting, min bror har en förmåga att inte bry sig, han kan sitta i damm och ha två dagar gammal disk på soffbordet med motiveringen "jag har inte orkat".
När jag försökte torka upp vårt badrum från stenåldern så började jag känna hur jag ville ge upp, stänga dörren till badrummet och börja packa mina saker, åka i från detta sjunkande skepp och inte låta mig dras ner med det.
För att lugna ner mig så öppnade jag en öl, satte mig här vid datorn och det slutade med att jag började läsa mina gamla blogg inlägg, det finns inte mycket som ger mig så stor ego- boost som att känna, där fick jag till det, det där inlägget hade fått mig att börja följa en blogg.
Jag känner väl inte längre som om vår tillvaro här i sunkiga lägenheten håller på att gå under, men inte går den bra heller.
Jag har återigen känt motiveringen att passa på att ordna pojkrummet där hemma, nya möbler och nya tapeter, måla om taket och fan så mycket jag bara får för mina föräldrar! Jag gillar design och beundrar intresset hos andra, men själv skulle jag vilja få nån som inredde åt mig så kunde jag bara säga "Bra" eller "Nej" tills mitt dröm rum fanns där.
Det börjar bli dags att steka på min gamla falukorv och äta den med makaraoner och ketchup, en måltid som jag är fruktanstvärt otaggad på, men jag vill bara ha mat i magen, tänkte väga upp det med vindruvor och te hela kvällen, alternativt en flaska vin.

statement

Om eller rättare sagt när jag köper mig en båt ska jag döpa den till Bellafonte, efter en riktigt bra film!
     Jag ska då köpa mig seglarskor, seglar jacka och kaptenshatt, så ska jag segla runt och se stekig ut, i korta shorts vind/regn jackan med hög krage ovanpå piké tröjan även fast det är ganska varmt, strumplöst i seglarskorna självklart!
     Men sen ska jag ibland var pirataktig, ingen tröja, badbyxor och en sjörövarhatt eller nåt, då ska döskalle flaggan upp och synas.

Eller så ska jag helt enkelt kräva att alla ombord på båten ska ha röd toppluva jämt! Tyvärr blir det inga glocks kapten tänder inte på vapen.

man kan säga vad man vill, han vet iaf hur man bjuder på sig själv.


Behind The Scenes With Mr. Preganant

.


pinsamt...

....men sant att jag fick  detta resutlat på expressens larviga test : Du fick 11 rätt av 14 möjliga