Hur står det till med frisyren fjortis?

Jag är omringad och uttittad. Volvo maffian omringar mig i våran lilla skoda på systemetsparkering. Det är fredag och det känns. Kan inte pappa komma tillbaka snart?
Medans pappa är inne på alla svenssons favoritaffär systembolaget så hinner bilarna som står runt omkring mig byta både 1,2 och 3 gånger! Och det är bara nya volvos med äldre par i. Männen går glatt in på systembolaget medans en del av kvinnorna väljer att gå in och handla i affären brevid. Eller sitta kvar i bilen och känna sig uttitad så som jag. Där sitter jag med samma planer som alla kunderna men jag har varit smart och förutseende. Mitt står redan där hemma och väntar!

En annan mycket god dryck som är betydligt nyttigare är TE.  För ett år sedan fnös jag åt te och sa att det var på tok för blaskigt för att vara gott. Men vad fel jag hade! Jag älskar te! Visserligen är jag inte en sådan inbiten te drickare att jag uppskattar att dricka ett vanligt earl grey te. Men de flesta med bär smak så som forest fruit, blue fruit osv är verkligen gott! Chai te är också väldigt gott! Jag vill dricka te på café! Jag vill fika mer!

Träningsvärk. Ja nu har jag ingen träningsvärk längre, har inte kunnat träna sedan i måndags eftersom jag känt mig på gränsen till att bli förkyld hela tiden. Men träningsvärk till en viss grad är skön, det är en ständig påminelse som ger mig välbefinnande. De dagarna man kan unna sig att bara ta det lugnt, äta mycket och ha träningsvärk är inte helt fel de heller!  När jag ändå skriver om träning måste jag säga att jag hatar att träna när de är mycke folk på gymmet. Det är inte det att jag bryr mig om att folk ser mig och hur jag tränar. Men de är i vägen! Jag vill kunna köra mina set och sen gå vidare utefter mitt uttänkta program. Och inte behöva träna nåt annat i mellan och sedan skynda sig fram och ta över maskinen då man ser att den blivit ledig. Och alla 1or och andra yngre ovana tränare som springer runt och testar alla maskiner samtidigt och känner sig jätte tuffiga. Ni är i vägen!  För några veckor sedan då jag var på gymmet såg jag en kille som kollade som gick fram till sin jacka där han hade en påse med ett vit t pulver i som han la upp lite snabbt på handleden och sniffade upp. Jag blev helt chockad, gjorde han verkligen det man tror? Det var ju bara jag som stod så jag kunde se det. Men han var ju inte gammal. Och den mängden han hade då hade han varit tät! Och framförallt klarat av att dra in väldigt mycket! Okej att man egentligen kan sniffa oboy eller vilket annat pulver som helst. Men jag ser inte riktigt vad man vinner på det. Han lyckades i allafall få mig rejält konfunderad.  
En annan sak jag tänker mycket på just nu är studentskivan vi ska ha! Jag som huvudbokare får ju uppmana de andra att betala till mig och att vi ska ta ställnig tillsammans till det smarta påhittet från arangörernas sida att vi ska betala kontant (svart). Det var ingenting jag ville och det kändes olustigt. Mina föräldrar tyckte genast att det lät jätte suspekt. Men det verkar som om alla företag som ordnar studentskivor tar svart/kontant. Jag ville helst inte åka och betala själv eftersom det inte är så jätte kul att gå runt med 5000kr kontant även fast det finns en bankomat på andrasidan gatan från Frans August. Men Sebbe som skulle följa med skulle fira sin mammas födelsedag så jag fick åka själv. När jag skulle ta ut pengarna så fanns det bara 3000kr i bankomaten så jag valde att ta ut den summan där för att sedan gå vidare till en annan bankomat och ta ut resterande 2. Det jag inte hade tänkt på var att jag fick hela summan i 100 lappar. Jag fick alltså ut 30st hundra lappar som jag försökte räkna ståendes vid bankomaten utan att personen bakom i kön skulle se hur mycket jag tog ut. Då lyckas jag samtidigt vända upp och ner på min plånbok så alla mina mynt regnar ut över trottoaren. Då det var 30-40 kr så väljer jag att plocka upp de. Tur att det nästna bara var 10kronor! Sen återstod problemet att leta upp en till bankomat, jag gick in i gallerian och såg där en skylt men jag gick nog lite fel för jag kom ut ur gallerian och ända ner på Hornsgatan innan jag kunde ta ut mera pengar. När jag kom tillbaka till Frans August var jag svettig, nervös och wajnig. Men det var ju inga problem att lämna över pengarna och få ett kvitto. Fast jag räknade om pengarna 3 gånger innan jag lämnade över de! Men jag är sämst på att räkna under press.

Jag hatar verkligen att ha svårt att somna! Detta drabbar mig oftast söndagkvällar av den uppenbara anledningen att jag sover för länge på söndag mornarna. Så man får väl skylla sig själv. Men att ligga där och vrida sig när man försöker somna men man är klarvaken i huvudet, det skapar så mycke tillfällen till att tänka. Och det blir bara tankar som skadar. Eller bitvis! Man känner sig i allafall väldigt ensam.
Men det värsta är ju när man inte kan somna då man varit jättetrött hela dagen. Och man tvekar på om man ska försöka läsa lite i stället för att försöka sova och på så sätt bli trött. Men förlorar jag inte genom att tända och börja använda sinnena aktivt igen? Svårt dilemma det där! Sen när man vaknar på morgonen så känns det som om man legat vaken hela natten ändå. När somnade jag egentligen? Är en frekvent tanke.

I går var det onsdag. För många här i Täby betyder det automatiskt Tegel. Jag är inte mycket för att gå ut på onsdagar. Då ska det vara ett par öl på en uteservering. Men nu är det ju lite fel årstid, men jag ställer kanske upp mera i vår!  Onsdagen kvällen betydde för min del Bonde söker fru och Lost. Men asså "Bonde söker fru" är verkligen som de amerikanska programmen där det är en massa killar /tjejer som slås om en omtyckt person av det andra könet. Då brukar det också innebära en prissumma om man blir den utvalda. I den svenska versionen får man en b-känd lantbrukare med stora lån och ett dygnetrunt arbete. Men de kan ju vara söta de också. Micke den äldre flintskalliga bonden tycker jag verkar jätte mysig. För att citera mig själv " Ja han är den ända vettiga, Hade jag varit tvungen hade jag ju valt honom"

När jag skriver här i bloggen så lägger jag in smileysar automatiskt, som om jag hade skrivit på msn eller ett mail. Men jag tar genast bort de och en hel del av de blir i stället till ett uttropstecken. De här inte hemma här! Men jag är så van!
Nu måste jag verkligen börja plugga Elkompetens, mycket spännande och roligt ämne... NOT

Så här när julen börjar närma sig släpps glöggmarodörerna fram till ytan. Så ska de sitta där och dricka sitt rävpiss uppvärmt och tycka att det är gott, kommer min huvudvärk krypande.

Whats up med fjortisar i dag? Hoppas vi inte var lika pinsamma! Jag såg en kille i dag som var någonstans mellan 12-15 år gammal. Jag såg honom i totalt kanske 30 sekunder. Men under denna period hinner han fixa håret 3-4 gånger. Vara nedlåtande till sin kompis, jonglera med sin mobil och spotta på marken 3 gånger. Var han bara väldigt snabb av sig? Eller extremt mycke fjortis?

WAJN Ständig huvudbokare med rätten till att vara nojjig.

Mr Stupedihead

Knock knock?
-Whos there?
MR STUPEDIHEAD!

Nu kretsar tankarna ungefär likadant som de gjorde då jag skapde bloggen. Då jag verkligen ville skriva av mig. Men då hade jag suttit hemma en hel kväll och känt mig ensam och understimulerad.
Men nu är jag i stället jätte trött efter veckan och förvisso väldigt nöjd över att jag hunnit träna flera gånger och har möjligheten till ett till pass i morgon. I kväll blir det nog jag, te och en b-film i min ensamhet.
Det är bara jag och min stackars utarbetade storebror som är hemma och han har redan gått och lagt sig! Fast han ska ju jobba i morgon med så klart. Nu har jag varit nykterist ända sedan natten till söndag! Jag har vid säkert 5 tillfällen tänkt "fan vad gott det hade varit med en kall öl" Eller "Jag skulle vilja sitta o dricka vin o snacka med några förtrogna" Jag trivs inte med min egen reaktion då jag ser en dam komma gåendes med en bag inbox i Täbban och det första jag tänker på är " Fy fan najs! Chill out det var länge sen! Det var ju gott! Det måste vi köpa!" Och när jag ser en kille som bor i täby som jag känt igen länge sen den tiden då vi spelade bandy på vändplanen kommer gåendes med två systemet kassar så tänker jag "mums".
SJUKT VAD DÅLIGT! Så mitt beslut att vara nykterist i en månad har bekräftats av mina tankar och ligger verkligen rätt i tiden!
Det här med att festa nykter blir en ovan erfaranhet för mig och jag är nog rätt dålig på det!  Men det tvingar nog mig till att bli socialare! Så där social som jag egentligen vill vara! Upp till bevis helt enkelt!

I dag när jag träffade mina boys i skolan sa Jonas att vi var bjudna på fest i morgon kväll, och så fick jag höra att det var "NÖRD PARTY!" nästa helg! Då tänkte jag " Fan jag kanske ska skita i min vita månad?" Men NEJ hur mycke goda drycker det än bjuds på ska jag tacka nej! Jag ska bevisa för mig själv att jag är tillräckligt stark för att låta bli! Kanske att jag vågar mig på en lättöl?  Men nörd party är ju ett klockrent tema gubben! Det ser jag framimot!
Fast vad har man på sig på ett nördparty?
Kläder över huvud taget, fan vad svårt det är att veta vad som är snyggt. Jag försöker klä mig efter "min egen stil" om det nu går att ha en egen stil? Det blir i allafall att en massa äldre klädesplagg som fortfarande är i bra kvalité bara ligger hemma oanvända och det känns ju jätte dåligt! Det finns ju de som behöver kläderna så mycket bättre än insidan av min garderob!

Asså jag skulle inte banga på lite kärlek! Ett klockrent citat  "Love isnt blind it´s retarded!" ( Visserligen från en amerikansk köttig sitcom serie) som jag tycker är bra!
Jag fnissade till lite när jag hörde kommentaren och jag la den på minnet. Kärleken är fin och unik! Men den är svårberäknad och annorlunda!

Härom dagen beställde jag en näsflöjt! Hoppas de är lika fräsiga som jag tror! Och att de går att spela, laddade ner en mp3 fil där en person spelade botten anna på näsflöjt i allafall, och jag har svårt att tänk a mig coolare party trick än så! Kan det bli mera fräsigt?
Hoppas jag orkar spela lite mera på den än vad jag gjort på min ukulele i allafall! Det projektet avstannade ganska så snabbt kan man ju lugnt säga! Men jag ska lära mig för eller senare! Likaså gittarren!

Nu närmar sig julen och nyår med stormsteg! Men hur firar man nyår som myndig? Ska man gå på någon klubbs nyårsfirande? Eller blir det bara som en vanlig utekväll? Helst skulle man ju gå på en stor tema fest med massa vänner. Men är det möjligt då? Omyndig letade man ju desperat efter fester till nyår! Men nu känner jag mig ganska likgiltig om de inte är en grym fest! Jag skulle vilja att mina föräldrar hittade på nåt kul och att jag hade kunnat vara med de och fira nyåret! Det var länge sedan man umgicks en hel nyårsafton med de! Jag skulle vilja komma i från hysterin med raketer och sådan nedskräpning! En resa hade ju inte varit helt fel!

På konfa lägret hade vi olika uppgifter varje dag, En ut av uppgifterna var att vara en "kram björn" och gå runt och krama alla hela dagen! Så mysigt borde det jämt vara! Varför har vi inte sånt i ÅVA?
Jag hade inte bangat på en kram!

Vad tror jag på?

Jag är uppväxt med att man ska bli döpt och att man ska gå i kyrkan varje julavslutning i skolan. Så kyrkan för mig har varit en självklarhet tills efter konfirmationen då jag verkligen började fundera. (För jag valde mig att bli konfirmerad.) Fast det gjorde jag inte alls av religiösa motiv utan för att jag ville åka på läger helt enkelt. Det jag i religös synpunkt fick ut av min tid som konfirmand var att jag fortfarande tyckte det är mysigt att gå i kyrkan på gudstjänst och liknande. Och att jag insåg att nattvardsvin är gott. Men kände jag mig verkligen kristen? Vad tyckte jag om texterna vi läste ur bibeln och diskuterade? Mycket chockade mig ganska mycket och jag tänkte att det här är inte något jag tror på.
     Min mammas tro har varit väldigt influerande på mig då vi är ganska lika till sättet. Mamma lärde mig att kristendomen är så snäll och förlåtande, att det är en sådan bra grundtanke. Men det jag sett ut av bibeln är inte alls så förlåtande. Man blir tvungen att underkasta sig gud, annars kommer man inte till himlen och då enligt den kristna tron förpassas man automatiskt till helvetet då det inte finns något mellanting.
     Jag anser mig inte troende då jag har svårt att se att vårat liv här på jorden skulle vara påverkat av något annat än evolutionen. Men ändå vågar jag inte säga att jag inte är kristen helt och hållet. Jag skulle nog inte våga gå ur svenska kyrkan, anledningen till att jag väljer ordet vågar i denna mening är helt enkelt att jag är rädd för att inte komma till himlen om den nu finns trotts allt? Vågar jag chansa och tro på det vetenskapliga och vara ateist? Min storebror anser sig vara ateist och gick ur svenska kyrkan då han blev myndig. Han tycker det är fel att döpa sina barn och då tvinga på de en religion vid så ung ålder. Han är själv både döpt och konfirmerad men har sedan dess verkligen tänkt om detta. Det blir lätt bråk här hemma då vi tar upp våra syner på tro då våra föräldrar är konservativare på så sätt och tror ändå på något sätt att Gud finns som en kraft eller något annat abstrakt. Men att man ska se det som en god vilja i oss människor. Då lägger min storebror fakta så som de otroliga mängder så kallade hedningar som de kristna människorna dödade och skändade under sina oändliga korståg på medeltiden. Hur kan tron som mamma förespråkar som så god tillåta detta i gudsnamn? Jag brukar kalla mammas kristna tro för en ”hippie” version av kristendomen.
     Världens mäktigaste man brukar han kallas, George W Bush och kristen är han i de få tal han haft till sin nation jag har tagit del av har han nämnt Guds namn upprepade gånger och förklarat att man går i strid i gudsnamn.
    Så om jag ska se mig som kristen och ändra kristendomen så som jag skulle vilja att den var då skulle vi skämmas över den tidigare kristna tolkningen som varit så brutal och enkelsidig. Då skulle kristendomen vara mera som min mammas och delvis min egen hippie version av den kristna tron. Man skulle fortfarande ha kvar den gyllene regeln ” Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad”. Organisationer så som röda korset och andra från grunden kristna religioner skulle utvidgas och man skulle hjälpa alla ifrån alla olika religioner och inte försöka pracka på den kristna tron i utbytelse mot den hjälpen man kan bistå med. Män som Bush skulle inte få kalla sig kristna. Det lättaste hade varit att helt skilja protestantismen från resten av den kristna tron, för den katolska och ortodoxa tron tycker jag är ute på villospår. Att man inom den katolska kyrkan har en enda man som högsta ledare och att han bara kan vara en man till och börja med och inte en kvinna är pinsamt gammalmodigt! Och att den katolska tron inte vill tillåta preventivmedel är otroligt föråldrat!
I frågan om aborter tycker jag de borde få tillåtas till en viss gräns. Aborter då fostret måste födas för att komma ut ur kroppen känns fel, där går gränsen för mig från att det är någon som dödas och inte.
     Jag vill förklara kristendomen och den kraft vi kallar gud för det goda inom människor som vi försökt förklara och sprida till andra. Många av Jesus yttranden och handlingar var väldigt annorlunda från det sättet man levde på innan han kom. Jag ser absolut inte Gud som den skäggiga gubben i skyn som mystiskt sätt liknar jultomten på många sätt och vis. Utan som en god kraft vi har inom oss själva, som uppkommit med våra egna sinnen via evolutionen. Historien om Eva och Adam och deras fortplanting via incest och andra hemskheter vill jag verkligen inte tro på.
     Jag har faktiskt försökt läsa bibeln från pärm till pärm. Jag kom en bit in i det gamla testamentet innan jag tröttnade. Det var så mycket roligare att läsa böcker om ungdomar som spelade hockey och hade kärleksproblem än denna krångliga berättelse. Men i bibeln hände det betydligt mer på sexuell nivå, om man hade orkat räkna alla beskrivna samlag i en bok tror jag den slår rekord! Det är inga ingående beskrivningar men en händelse jag minns är hur två döttrar super ner sin far och sedan idkar sexuellt umgänge med honom båda två för att bli befruktade. Min tanke med att läsa bibeln var att jag vill som medlem i svenska kyrkan säga att jag läst bibeln och vet vad som står i den och har en egen uppfattning av tanken med denna enligt oss heliga text. Jag har ännu inte lagt ner detta projekt helt, även fast det nog är över ett år sedan jag senast läste. Så nästa gång jag sätter mig ner och gör detta får jag nog börja från början igen. Men läsa den ska jag!
     De tio budorden tycker jag också är föråldrade vilket vi konstaterat under lektionstid men att grundtankarna i de ändå är rätt bra. Två budord som jag själv aldrig skulle vilja leva efter är att man blir straffad om man missbrukar Gudsnamn, självklart tycker jag man ska undvika detta för repsekt till de som har en djupare tro än mig själv, men det är väldigt lätt att ändå göra det. Och att man inte får åtrå en upptagen, åtrå är inget vi kan styra över även fast vi många gånger skulle vilja.
     Som jag nämnt tidigare garderar jag mig med att vi kanske hamnar i himmelen då vi dör. Det är inget jag tror på men det hade inte varit helt fel att få leva gott utan kropp och uppleva glädje och träffa ens far och mor föräldrar som gått bort. Och vår hund som dog i somras, det är honom jag saknar mest! Jag tror mest att det bara är ett tomrum att själen somnar in med kroppen då man dör och det låter också ganska behagligt. En fin sak med att vara djupt troende är att man då är övertygad över att himmelen finns och man har kanske inte samma tvivel och rädsla i dödsögonblicket som en icke troende kan ha.
     Jag tycker inte att vi människor som art på jorden är mer unik än någon annan art, det skulle väl i sådana fall vara den makten vi har över de andra arterna, vi kan ta hand om de och vi kan döda de. Det är kanske ingen positivt i det unika men unikt i sig är det.
     Jag tycker inte det borde vara någon skillnad på att födas som rik, fattig, svart eller vit. Vi borde alla ha samma möjligheter i livet. Fast detta kommer vi aldrig kunna uppnå det alltid kommer finnas personer och folkslag som roffar åt sig och lever i överflöd. Jag tycker att livet är en gåva på många sätt och vi bör handskas med denna gåva med respekt. Vi människor blir bara fler och fler och det i sintur ökar på miljöförstöringar och fattigdom. Men ändå är jag starkt i mot dödsstraff. Jag tycker inte att vi människor kan sätta sig över livets gåva och bestämma att vi kan beröva någon livet. Då gör vi samma handling som den åtalade, kanske med ett mera rättfärdigt motiv men det är ändå ett liv som släcks.
     Naturen har skapat män och kvinnor olika och tack naturen för det! Men dagens moderna samhälle borde inte gå i samma ton som den gjorde på forntiden då muskelstyrka och grymhet var några av de egenskaper som behövdes för att överleva. Samhället i dag är långtifrån jämställt, det har feminismen rätt i.
    Otrohet och lögn ansågs som synder i tidigare kristna samhällen men i dagens samhälle är otrohet och lögner en del av vardagen. Då menar jag inte att alla är otrogna, men det förekommer ofta inte minst på tv. Och ljuger gör vi allihopa för eller senare. Även fast det känns fel att ljuga händer det att jag gör det. Det rättfärdigar jag med att jag är bara en människa, och jag anser det vara vita lögner. Då jag kanske besparar mina föräldrar pinsamma händelser genom att berätta en ändrad version av händelser för att inte oroa de.
Jag kommer nog alltid anse mig vara lite kristen trotts min tvivel, för mig är det en självklarhet att begravas på en kyrkogård. Jag känner inte till något alternativ.
    Hurvida jag kommer gifta mig i kyrka och döpa mina barn återstår att se. Det beror nog mycket på en eventuell parters synes sätt. Men i detta moderna samhälle tycker jag att man gott och väl kan ha en namngivningsceremoni i stället för ett dop och att man när man blir äldre får bestämma vad man vill tro på. Jag skulle vilja ha en starkare tro än den jag har i dag och det är mycket möjligt att jag blir mera religös på äldre dar! Men just nu i denna unga ålder känns den smått kritiska inställningen till religion helt rätt.


Detta är en religions uppgift jag tyckte var så kul att skriva att jag ville ha med den här i ett inlägg! Denna uppgift är ett exempel på att skolan faktiskt kan vara rolig! Det är dock bara ett utkast och ska kortas ner lite innan inlämning. Men det är en kort version av de tankar jag har kring religion och religös tro.

ångest i efterskott

Asså ångest känns så modernt! Eller så är det för att jag var för ung för att känna till det tidigare! Alla har ju ångest över något! Jag har redan ångest över hur det kommer bli efter gymnasiet! Vilka kompisar kommer jag tappa kontakten med? VIlka flyttar utomlands? Vilka börjar plugga? Vilka börjar jobba?
      Både Björn och Sebbe pratar om att flytta utomlands och då kunna bo hos släktingar. Det mest spännande jag skulle kunna göra är att bo hos släktingar i Malmö och jobba där. Jag skulle också vilja jobba utomlands. Eller bara haft råd att resa massor! Den ända fördelen med att se vännerna flytta i väg är att jag då kan åka och hälsa på de! För det måste göras!
     Men hur blir framtiden egentligen? Jag skulle vilja stoppa tiden! Jag vill inte förlora mina kompisar! Men att byta kompisar och få nya kompisar! Nya bekantskaper medans gamla tunnas ut. Det är nog ganska oundvikligt i längden! Men jag hoppas verkligen att jag kommer ha kvar er så mycket jag bara kan! Fru kvällar när vi är 40 plus hade ju varit riktigt kul!
För några dagar sedan kände jag det verkligen som att jag skulle stå ensam kvar då alla andra reser i väg eller börjar plugga. Men jag har ju mina egna planer! Lumpen är ju bestämt. Och efter det jobb eller eventuellt plugg. Men det känns osäkert ändå! Och det ska det väl egentligen göra, alla blir väl nervösa för eller senare? Då skolan inte längre finns kvar! Väldigt lockande tanke ioförsig att aldrig mera ha läxor och prov! Fast så blir det ju inte om jag pluggar vidare så klart!

Det är så svårt att hålla i pengar! Som i går tänkte jag ta ut 100 kr men det blev 200 kr . Jag som skulle köra budget budget!
     Jag har bestämt mig för att det nu är dax att ha en vit månad igen. Jag är nykterist till och med efter jul! Även fast det händer nåt kul ska jag inte dricka!
Detta för min egen och andras skull! Fast i går var det inte jag som var Mr. Leheay! Jag och Billy fick vara Corey o Trevor och hjälpa en mycket tafsvänlig Mr. Leheay hem! Som sedan åt upp all färsk tortellini och lämnade makaroner till mig och Billy.

Jag har övningskört intensivare på senaste tiden tanken är att försöka ta kortet innan de blir snö igen.
     Jag kör bara med min pappa och han vill att bilen ska stå nära parkerad släpvagn/båttrailer så det blir större utrymme på uppfarten så när vi kommer hem brukar han kliva ur så backar jag in och han visar med händerna så att det blir så pass nära som han vill. I går visade pappa inte något med händerna och jag tyckte det kändes jättebra så jag packade lite för långt. Missade en liten pinne på trailerns stödhjul så bilen fick en liten repa. Första gången något sådant hänt mig. Men efter 2 års övningskörande var det kanske tvunget att hända för eller senare? Det var ju bara ett missförstånd mellan mig o pappsen.

I morgon har vi idrott och jag måste verkligen gå på den! Jag har missat flera lektioner i rad och då fortsätter mina klasskamrater bestämma att vi ska simma på gympan. Det vill inte jag göra! Jag vill hälldre spela bandy eller något sådant kul! Så jag tänker protest gymma i stället!

När idyllen imploderar är det inge kul att vara med längre. Alkohol är dumt!

Jag har ont i fötterna och som jag sa till Martin tidigare i dag "Jag skulle inte banga på lite fotmassage!". Känns som om mina tår är utdragna. Jävligt oskön känsla!

Whats up med aggresiva?

Helgens ord: Thats NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJS NAjs najs najs!

Fast helgen var onajs

Tack Mela du är bäst!

//Boris Leheay ( en blandning mellan Boris Jeltsin och Mr. Leheay)

Tuffing!

Ja nu var det ett tag sen det blev något nedskrivet här igen! En varjedagsbloggare blir jag nog inte på länge! För en vecka sedan hade jag mitt muntliga nationella prov i svenska. Då hade jag valt ämnet "Sexualisering i media" Ut efter temat "Den moderna människan". Det kändes som om jag tagit mig vatten överhuvudet och hela veckan hade gått utan att jag börjat komma på vad jag skulle skriva om. Så jag skapade en ny kateori här i bloggen "tvång" och började skriva ett blogg inlägg där jag kom på idéer och synpunkter jag senare tog upp i mitt föredrag. Men när jag väl skulle spara detta så försvann all text pågrund ut av  dumt internet.
Så fick försöka komma i håg vad det var för bra synpunkter jag kommit på och föredraget gick över förväntan.
     Jag fick börja först av alla! Jag var skit nervös! Tappade bort mig och stod o skakade! Läste knappt på pappret med stödorden så det jag tog upp var långtifrån bara det jag tänkt mig. En hel del glömde jag som jag i stället bytte ut mot annat svammel.  I slutändan resulterade det i ett Vg i allafall! Och det känner skit bra då jag var dåligt förberedd o allt!

Men samhället är ju verkligen sexualiserat! Det har inte bara med de vrida skönhetsidialen att göra! Utan allt ska handla om sex, alla ska vara sexiga? Det är ju bara de så kallade nördarna som inte bryr sig. Och det gör väl egentligen till skit coola? Jag menar att våga gå i samma gamla sköna tröja som man trivs med och sina joggingskor varje dag och inte bry sig om hur det ser ut utan att man trivs med det? Att kunna göra det utan att bry sig är ju grymt! Det beundrar jag!! Men åter tillbaka till sexualisering! En del av mina kommentarer var i allafall " hur kul hade big brother varit utan blondinerna med jätte tuttarna?" 
    Till och med barn ska ju klä sig sexigt? Ja menar varför tillverkas det annars stringtrosor för barn?   Nu har jag själv inte sett något sådant absurt i affärerna men jag har hört att det finns!

Orka dega ner sig det där träsket! Jag kan gå över till renlighet och städning i stället. Jag som nästan alla andra hatar att städa! Fy fan vad värdelöst det är när mamma o pappa tvingar en att städa!  Men när man väl har börjat städa är det inte så farligt!  Jag hittar alltid något jag tappat bort! Och det blir ju både rent och ja i allafall lättare att ta sig fram i rummet.

Ja detta skrev jag innan middagen, och under middagen blev det  diskution och argumentantion. Fick mycket mera att skriva i bloggen men det får bli ett separat inlägg där jag känner mig ensamast i världen och jätte patetisk det jag tänkt skriva här skriver jag klart först!

Mitt första namn på pappret är Per och ja det är ju mitt namn! Men jag känner mig inte som en Per! Bara att läsa ordet, då tänker jag på min kompis Per. Och på Billys pappa! Men inte på mig själv! Jag ser mig själv som en Pelle och många gör nog det eftersom jag försöker presentera mig som Pelle. I bland då jag får hjärnsläpp blir det Per. Men namnet känns främmande i munnen och jag undrar alltid efteråt varför jag sagt just Per. Och inte PELLE för det är ju den jag är! Pappa ville döpa mig till Pelle från första början. Men Mamma satte stopp för det för hon tyckte inte att man kan vara döpt till ett smeknamn. Fast pappa som är den som sköter papper och sådant här hemma startade mitt första sparkonto i namnet Pelle och ja det heter jag än i dag på banken! Tack pappa!
Båda mina föräldrar som i många fall är väldigt konservativa och rädda för förändring? Har sagt att det okej för mig att byta namn officiellt till Pelle. Och ja det skulle jag verkligen vilja göra. Men det hade ju också blivit konstigt. Har du någon åsikt?  KOMMENTERA
En till sak med namn är att jag alltid på klasslistor och liknande alltid heter Per och mina andra namn Erik och Sven. Bara jag och min pappa råkar ut för detta när vi får brev hemskickade till exempel. Och en del läkare har kallat mig för Per-Erik för att det var så många namn. Men hallå! det är faktiskt många som har 2 andra namn! När jag konfimerade mig var jag om möjligt mera osäker som individ än vad jag är i dag och tyckte det var extremt pinsamt att första uppropet få stå ut med att bli uppropad med hela harangen av namn. Vad har  de för problem med mina andra namn?
Jag trivs med att ha Erik som andra namn. Det har jag fått efter min morfar som hette Karl-Erik. Fast för mig hette han ju MORFAR! Sven heter jag efter min pappa för det heter han Pappsen!

Jag har samma problem som gamla gubbar! Som Thor uttryckte sig en gång " Det är ju bara gamla gubbar som gör!" Och det har du rätt i gubben! Men ja tydligen jag med! Eller det var en period då jag gick upp och kissade flera gånger under natten! Nu kissar jag i stället otroligt många gånger under min vakentid! Jag börjar undra om jag har fått problem med att hålla tätt! Det är ju gubbvarning eller vad?

Jag gillar drömmar! I drömmarnas värld kan det gå hur som helst! Men det kan då också bli så mycket bättre! Jag har ett par favorit drömmar jag kommer i håg känslan av lika starkt i dag som då jag hade de!
Men många drömmar är ju läskiga också! ush!

För att försöka känna mig lite mera positiv tänkte jag prata lite om Anders och Måns! VIlka genier de är! Deras lite egna humor går verkligen direkt till mig och min storebrors tycke! Och att de har en otroligt cool klädstil/skägg och glasögon stil är inte heller helt fel! Just nu är de mina idoler! Ett tips till alla är Fråga Anders och Måns SVT2 Torsdagar vid 21.30.

Jag saknar "Sen kväll med Luuk" Där har vi en man med bra humor! Melodifestivalen kanske kan få sig ett uppsving i mitt tycke med honom som programledare!?

Asså nationella prov är inte roliga saker! Skönt att ha gjort klart alla i Svenska B. De har nog gått som jag väntat mig! Lagom bra och det är inte helt fel!

Att se framimot något eller bara fundera och tänka mycket runt omkring något kan bli en sådan jävla "party pooper" Allt är inte som i fantasin. Att aldrig lita på förväntningar tror jag är en bra tumregel! För då undviker man nog eventuella besvikelser. Det ska jag från och med nu alltid försöka göra!

MItt lokalsinne är värdelöst! Mycket beror det på att jag inte lägger energi på att försöka lära mig att hitta på nya platser eftersom det alltid finns någon som gör det åt mig eller bättre. Dåligt! Detta måste jag försöka ändra! ( som så mycket annat!)

Vad är det egentligen hos en som gör intryck på andra? Vad är det hos de jag möter som gör intryck hos mig? Är det olika från fall till fall? En dels utseende gör intryck? Medans andras klädstil gör intryck? och andras personligheter. Och då man lär känna personen även en personlighet gör intryck?
Jag vet inte! Men det känns som att den Pelle som andra människor känner är inte den Pelle som jag själv känner. Jag blir inte uppfattad så som jag skulle vilja!

Alla människor har nog någon gång försökt hävda sig och verka tuff vid ett tillfälle. Men en del personer försöker hela livet hävda sig och vara tuffa? Men är man egentligen tuff då man kämpar för att visa sig tuff. Tar inte kämpet bort tuffheten? Det är sällan jag känner att jag försöker visa mig tuff. Men de enstaka tillfällena är jag inte tillfreds med och jag försöker att inte hävda mig på detta larviga sätt. Vad vinner man på att ha en attityd mot människor som inte ens är bra?
De tuffaste människorna är ju själva verket säkra i sig själva och försöker inte vara tuffa. För då hade de inte varit det!

Att vara sansad är en dygd! Jag trivs som sansad! Men ändå inte! Jag är en jätte rutin människa!

Trygghet går väl före tuffhet?

Jag beundrar verkligen superhjätar! Typ spindelmannen! Tänk att få vara vältränad och söt som han! Och vara så smidig och få spöa dumma bovar hela tiden? Men att ändå inte kunna leva sitt liv med den otroligt heta mary jane? Då kan det väl inte vara värt det! att vara en hjälte men inte kunna leva med sin käraste?
Jag är i allafall avundsjuk på spindelmannen! Och det är inte utan anledning jag har en spindelmannen dräkt minsann! Någongång träffar jag kanske min Mary Jane?

Jag älskar verkligen att läsa bra böcker! Jan Gulliou kanske är en rätt hygglig prick trotts att han går runt med en massa döda sälungar på sig? Han skriver i allafall spännande böcker om "Arn de Gothia" Läste klart den sista ur denna serie och blev så extremt sugen på att se " En riddares historia!" som är en riktigt bra film! Nästan i stil med "Sunes sommar" Fast den är i särklass bäst ändå!
Appråpå film så chockade min ekonomiska far mig djupt genom att beställa en James bond box med alla utkommna James bond filmer i. Den kostade ju flera tusen kronor! Jag är fortfarande förvånad!

Snart kommer Björn hit så ska vi kolla på en riddares historia och dricka te! Då kanske jag kan känna mig lite mindre dyster!

Jag har ångest och är modern!

Tvivel: Whats up med tuffa killar?

Ord: Mary Jane så klart !


/ Per Erik Sven? njaa!

//PELLE!



Detta har jag längtat efter...

Äntligen sätter jag mig ner och skriver igen! Som jag har gått och tänkt på hur mycket jag egentligen velat skriva av mig! Som i går till exempel prioriterade jag eftermiddags tv framför både göra ett blogg inlägg och att plugga. Och sen var jag väldigt missnöjd då jag inte hann. För på kvällen så såg vi Borat The movie. Som vi gått och längtat och pratat om den! Så jag måste säga att jag blev lite besviken! Den var mer vulgär och osöt än rolig och fyndig som jag gått och hoppats på, men en rolig stund var det helt klart och värt sina 85 kr måste jag säga.

När jag var yngre och man såg alla reklamer om läkemedel mot halsbränna fnös jag alltid och sa " men vem har problem med det?" Somliga straffar gud på engång? Jag har i allafall lyckats få nästan dagliga problem med halsbränna, och det är nåt så sjukt obekvämt då jag gått och lagrat känslor i magpartiet så har hela överkroppen varit en ända stor obekväm känslobehållare. 
Ja men nu har ju ytterliggare en vecka har gått och mer där till. Det har varit en jätte bra vecka med en liten nedgång så här efteråt.  Tiden sedan senaste inlägget var inte vilken som helst, den innehöll mitt sista höstlov någonsin! Lovet inledde jag med att vara sjuk på fredagen. Jag sjukanmälde mig själv för första gången och det var yttligare en skön känsla med att vara myndig. Jag försökte desperat rehabilitera mig till att inte längre vara förkyld och lyckades ganska så bra. Söndag kvällen hade Svensk Pop Release konsert för sitt nya album "Detta var oerhört" ( som jag tyvärr var för snål för att köpa, men jag hade ju inga kontanter!)
Det var i allafall en ovanligt bra spelning musikaliskt och en mysig lokal med bar gjorde inte det hela sämre! Tyvärr var det väldigt trångt då man ville gå förbi till toalleten eller baren vilket jag fick erfara med min otroligt dåliga partyblåsa! Vi valde i allafall att åka hem efter spelningen och spara pengar till resten av lovet.

För då var det äntligen dax för att göra 1 ut av de sakerna vi gått o pratat om länge! Vi åkte ett gäng till Tallin på kryssning! Vi åkte  tisdag kväll och kom hem torsdag morgon. Och vilken resa det blev! Vi lyckades tajma in rejäla stormvindar! Våran hemresa inträffade samma kväll/natt som det svenska fraktfartyget gick under. 
     Jag som en skeppareson och någorlunda båtvan sa kommentarer så som " Jag har mer lr mindre växt upp på en båt jag kommer inte bli sjösjuk!" Och jag skulle ljuga om jag inte medger att jag tyckte det var duktigt obehagligt på vägen dit! Min far som är sjökapten som man kunde lista ut där uppe trodde att resan till tallin ( som först går till åland pga av taxfree själ) skulle vara ganska lugn till en början men efter Åland skulle det börja bli ganska mycke sjö. Så hela kvällen gick jag runt och sa kommenterar så som " Drick nu så vi är fulla när det börjar! " " Och de kommer bara bli mycke värre!"
     Men egentligen hur mycket av det märkte jag? Jag blev lite Mr.Leheay tydligen och gick o la mig och sov först på en av sängerna i hytten och sen även sittandes på toalletten. Efter som mina kära vänner värnar om mitt bästa så filmade de detta något pinsamma beetenede och var även väldigt sura på att de inte kunde använda toan och efter ett par "örfilar på huvudet" myntade jag den nu mera Äg stämplade kommenteren "Jag är inte bara efterbliven! Jag är född samma år som du! Dum i huvudet! ja. Fråga mig inte vad jag menade! Men jag var rejält uppretad och arg! Jag sa till och med det ord som jag tycker är det värsta man kan säga med en svordom framför! Och det är inte varje dag jag låter en sådan mening slippa ur min mun.

Taxfree

Vi var minsann först in på taxfreen när den öppnade! men då fick vi vänta också!

Det jag mindes utav kvällen var att vi käkade våra medhavda mackor i hytten (budgetsemester) och drack billigt taxfree rödvin till det. Sedan gick vi upp till puben och lyssnade på kareoke några tappra själar av oss sjöng en ballad trotts att ett annat smått obehagligt ungdomsgäng hade monopol på kareoken. Det dracks en hel del öl och vi gick vidare jag och Thor till nattklubben och försökte vara flashiga och beställa in en flaska rödvin att dela på. Bartendern ägde oss genom att fråga " Hur gamla är ni egentligen?" Och förklarade sedan att de bara hade små flaskor ( som blev ungefär ett pelle glas) men vi tog i allafall varsit välpåfyllt glas och gick o satte oss framför scenen där ett lajv band spelade covers och en de få av den äldre generationen som vågat sig ut i stormen stod och dansade. Vi satt där och avnjöt vårat (housewine) och fick sällskap av linus. Sedan enades vi om att vi skulle dansa och dansa gjorde vi! Sedan gick vi till båtens disco som fyndigt nog var väldigt mettaliskt och hette " Aluminium". Där dansade vi med folk av samma generation och jag tappade mitt ölglas på ett senare omtalat sätt! Det hamnade verkligen platt på golvet och det blev då en riktig ölfontän! Sedan var det väldigt kladdigt på golvet, och då tyckte jag det var dags för en öl till! 
Helt plötsligt vaknar jag upp ståendes i kalsonger och min sovdedikerade tröja utan för våran hytt och tänker " Men vad gör jag här! Vi va ju på discot o dansade!" Sen inser jag hur otroligt kissnödig jag är och börjar banka på dörren och står där med tårar i ögonen och försöker desperat både psykiskt och fysiskt stoppa mig själv från att kissa på mig. En herre som bodde några hyttar ner var tydligen väldigt otrevlig mot mig för det minns jag! Sedan öppnade per till slut dörren och jag sprang in på toan. Men jag var väldigt förvånad att de låg och sov allihopa! ( Vi va väl på discot ?) Per förklarar senare att jag varit full o sovit tidigare och ja det jag redan berättat..  Han hade hört mitt knackande på dörren en stund men trott att det var någon annan full människa som inte hittade till sin hytt. Jag orkade inte tänka mera på detta utan kröp upp i min översäng och somnade igen.
    Per berättade sedan dagen efter att jag velat prata om Selma Lagerlöf och Nasister innan vi somnade igen. Detta har jag ingen bättre förklaring till än att jag precis läst Schinlers list och varit ganska påverkad utav hemskheten i den och då ville ventilera detta med någon annan. Som en förklaring till hur jag hamnade där i korridoren får jag skylla på att jag sedan jag varit liten visat prov på att ha förmågan att kunna gå i sömnen, det hände lite tokigheter då jag var liten och gjorde det och nu på äldre dagar har det bara inträffat då det druckits mycket alkohol. Förmodligen var jag sömngångare som försökte gå på toalleten men tog fel dör helt enkelt!
     Så här efteråt är det riktigt kul att skratta åt! Det är inte alla som gått i sömnen på en tallin kryssning och nästan kissat påsig i korridoren minsann!

Dagen efter denna bravad kväll mådde vi lite som vi förtjänade och jag såg nog rätt sliten ut då jag med ganska mycket morgon frilla gick i land i tallin! Mitt första intryck av tallin var " Ush, jag har halsbränna och har ont i huvudet! Osså luktar det illa också!" Jag insåg snart att servicen var i klass med Bulgarien om inte sämre! Vi träffade på ett antal Ogromo wannabes. Vi gick runt inne i Tallin på väg upp mot Mc donalds för att äta frukost (brukar inte vilja äta där men vad gör man då man är hungrig och är på semester med 6 andra med egen vilja?). På väg till donken hann vi gå in i otaliga spritbutiker för att kolla utbud och priser. Väl framme på donken svullade vi frukost och insåg att Tallin rörde lika mycket på sig som båten gjort på vägen dit! Eller så var det bara vi som kände över båtfärden!
Resten av dagen i Tallin gick i ungefär samma tecken, otaliga affärer med sprit där vi fällde kommentaren "Hur kan man samla så mycket äklig smak på ett och samma ställe?"
     Efter att ha irrat runt lite mera hittade vi en byggnad med texten "Old hansa" det var en trevlig medeltidsresturang björns föräldrar tipsat om ( tack för tipset!) Det var jätte mysig stämmning där inne med trevliga ( och söta) servitricer. Där köpte vi oss gott te  ( i vissa fall kaffe) och vi satt nog där i flera timmar och njöt av att det bara fanns levande ljus där inne! Till och med toalleten på denna sköna resturang var av temat medeltiden! Men som tur var hade de ändå byggt in vatten toalletter med ett gammaldax utseende. Ett citat från denna tidpunkt "Jag har nog aldrig bappat så kunligt".
Jag råkade gå in på damernas toallet insåg jag sedan och när jag skulle gå ut så lyckades jag inte öppna dörren! Det var så mörkt och jag stod och tog på gångjärnen, Vilket jag insåg då en annan gäst öppnade dörren från andra sidan och jag nästan blev klämd.

Old hansa

Vi posar utan för Old hansa när linus tar kort!

Efter ytterligare resturang besök och spritaffärer köpte vi våra importvaror på en Rimi butik 20-25minuters promenad in i Tallin. På väg tillbaka letade vi oss fram jag, Thor och Linus (De andra hade gått i förväg), Vi fick motvind och snöblandad regn som gjorde riktigt ont att få på sig. Detta i kombination med nådig bakfylla och mycket att bära var kanske inte det roligaste på resan! Men det var väldigt skönt att komma in i terminalen där snön bara rann av oss.

Införsel


Hemresan blev betydligt lugnare för min del! Vi hann till och med se uppträdandet vilket var en dans show med sång som jag tycker de gjorde riktigt bra. Vi träffade största ogromot på hela Tallin båten då vi åt middag i deras buffé resturang. Det tog oss helt ärligt c.a 20 minuter att betala för våran dryck till maten.

Efter showen blev det genast dans och vi var inte sena på att börja dansa! Och snart fyllde folk på så det blev riktigt mycke folk av varierande åldrar som dansade. Till våran glädje såg vi att live bandet hade en betydligt sötare sångerska denna kväll. Vi var 3 st av oss grabbar som började dansa de andra hade något ärende i hytten men de såg snart på intern tv´n hur vi dansade och de kom och gjorde oss sällskap.
Innan resan pratade jag en hel del om att vi skulle bjuda upp tanter och andra roligheter. Men då en dam försökte dansa med mig ( dock inte riktig pardans) blev jag faktiskt lite rädd och vända mig snabbt mot killarna och vi körde våran enastående dans!

Dans




Båda kvällarna gick vi ut för att känna på stormen och oj vad det blåste!
På hemvägen hade det också blivit en ishinna på däcket som gjorde att vi kanade dit vinden blåste ( vilket var akterut i från dörrarna) Därifrån var det sedan en utmaning att ta sig tillbaka till säkerheten man fick verkligen böjja sig ner och springa.

Ute på däck blåste det bra!


Väl hemma fick vi se att snön hade kommit ( det hade vi ju hört på telefon) men det var ändå skönt att få se kära Sverige en solig november morgon med snö på marken.

Hemväg


Jag hann bara vara hemma 1 dygn innan det var dax för mig att åka igen! Denna gång bar det av till Vingåker där jag hälsade på My som jag skrivit i ett tidigare inlägg att jag planerat att göra. Det blev en fest kväll där också! Vi åkte in till Katrineholm, som är den närmaste staden där tjejerna brukar gå ut. Det var en annorlunda och rolig kväll! Att festa helt utan sina fruar känns väldigt konstigt! Men det var väldigt trevliga tjejer jag var där med! Eftersom sista bussen gick vid halv 2 så hade vi förbeställt en taxi till halv 3 som vi höll på att missa pga av att alla gick från klubben samtidigt ( Barbros :D) Tur att My var bättre än vad jag är på att hävda sig i trängsel och hon såg ganska så snabbt till att få ut våra jackor och vi hann i tid till taxin. Där mötte vi några av de andra och Anna ( My´s sambo) hade köpt en pizza som jag fick äta resterna på. ( eftersom anna inte fick äta den i taxin) Smart som jag är tänkte jag att  " Jag får minsann äta!" Jag fick samma kommentar men denna gång kanske lite surare. "Detta är ingen serveringsvagn!" Jag ursäktade mig och han svarade med att det var han som fick städa efter oss och inte jag!" Jag svarade då! " nej tyvärr!" Det var inte menat som en kaxig kommentar! Utan i fyllan ville jag mena att om jag hade stökat ner hade jag tagit hand om det efter mig. 
    När vi kom tillbaka till tjejernas lägenhet värmde jag på pizzan och tyckte att den var jättegod!
Resten av helgen var trevlig och lite lugnare! Vi bowlade i flera timmar på lördagkvällen, så länge har jag aldrig bowlat i streck. Sedan på söndagen var det dags att åka hem och jag fick stå upp hela tåg resan hem. Som är lite mindre än 1 och en halv timme, så det var inte så farligt med lite bra musik.
Klart inte lovet kunde sluta med ett så pass överkomligt missöde utan jag hann med att vara utlåst hemifrån med stendött mobilbatteri ( så jag hade inga telefonnummer eller klocka). Tillslut får jag tag i min pappa som kan berätta att mamma är uppe hos släktingar som bor i samma område. Det var bara att gå dit och sura lite på mamma och äta lite tårta!
Det har varit ett roligt, intensivt och ovanligt lov! Jag är en riktigt rutin människa! Jag är så pass ospontan att det kändes skit vågat att åka till Vingåker och hälsa på. (Även fast det var planerat.)
Men då är jag ett steg närmare att bli en mera spontan och lite mindre blyg person och det känns jättebra!

Oj nu har jag redan hunnit skriva ytterligare ett långt och grötigt inlägg! Jag som hade en lista på saker jag tänkte sitta och skriva om och nu har jag bara skrivit så mycket om lovet att jag har massa andra saker att ta i mitt nästa inlägg! Jag siktar på att börja skriva kortare inlägg där jag håller mig mer till ett och samma ämne. Men då blir det väl i stället flera inlägg! Kanske ska skaffa fler kategorier också!

Tack de medverkande för mitt livs sista och kanske bästa höstlov!

Inläggets ord:  Pissdäcka

Och Inläggets "tvivel":  Whats up med Tallinks säkerhet! I storm hade det väl varit läge att tipsa fulla resenärer som undertecknad att inte gå ut på däck?

Nastravje!
Pelle "Mr Leheay" Carlstedt