Alles gut unt aine banane

Hemma igen från Schweiz. Allt under denna resa var kul! Till och med att vi blev stoppade i tullen på vägen ner, och blev tvunga att packa upp paketet med Sebbes dator, det var också roligt att springa upp för ett helt jävla berg tidigt på morgonen utan att ha ätit frukost bara för att inse att vi ändå missat bussen.
Vi hade två resdagar där nere, då vi åkte hur mycke tåg som helst! Vi måste ha utnyttjat våra dagskort maximalt! Torsdagen så åkte vi över större delen utav Schweiz ända ner till italienska gränsen, till ett berg som heter Matterhorn och en stad där i närheten som heter Zermatt, Matterhorn är även känt som " Toblerone berget", men vi varken såg eller åt någon toblerone under våran snabbvisit i staden, eftersom vi bara hann äta lunch/middag för att sedan springa till tåget för att kunna hinna med alla byten på vägen hem. Som vi berättade för personalen på resturangen hade vi 10 timmars tågresa bara för att äta där hos de, så lite nöjda borde de väl blivit?

Under hela resan har vi skrivit en resedagbok, det har blivit många tardiga meningar då vi skrivit i den trötta, fulla eller bara allmänt osmarta, i den finns det många stavfel och oläsbar handstil men i denna bok har vi också skrivit ner grymma minnen som vi kommer ha med oss resten av livet!

En fördel med allt tågåkande är i allafall att vi fick se väldigt mycket av Schweizs väldigt fina natur! Den är så sjukt olik vår svenska natur! Okej att alla berg och dalar är väldigt fina att se på, men de är extremt opraktiska, jag förstår inte att de orkat lägga ut all järnväg där!

Bara för att tillägga så kan nästan ingen i Schweiz engelska, och om de kan engelska är den väldigt begränsad, så jag gav upp redan på flygplatsen då vi stoppades i tullen, det var ingen idé för mig att försöka göra sig förstådd då Sebbe eller Björn var med.

På väg ner var de ända orden jag kunde på tyska dessa:
Och en banan

Nu kan jag i allafall:

Allt är bra
Och en banan
Jag pratar inte tyska

Vi hade alltså två resdagar och 2 dagar då vi inte hade något planerat, den bästa av dessa dagar så gick vi upp till bageriet för att köpa färskt bröd och till slaktaren för att köpa pålägg till vår nybakta frukost som vi åt ute på balkongen, sen gick vi ner till floden som går precis brevid gården, där badade vi och gick sedan upp för att börja laga lunch, efter lunchen så fortsatte vi dricka öl och vin och bara sitta o prata i solskenet, det var så jävla trevligt och bra!
Så pass bra att vi inte drack något vatten på resten utav dagen, vilket resulterade i en väldigt jobbig bakfylla för min del!
När vi smått glada i hatten gick runt på gården för att kolla in sådant vi inte hunnit se, så som grisarna som hade det så jävla trångt, och var så smutsiga (gillar inte gårdens djurskötsel), då såg vi iallafall att en utav de fullvuxna grisarna var död, den var verkligen sten död! Den låg uppsvullen på rygg och var lite blå/grön aktig, mycket osött så vi sprang ut därifrån och ringde bondens söner som hade ansvaret. När de sedan tagit hand om grisen så bjöd vi Tomas på middag (en av sönerna), jag fick äran att laga den större delen utav maten och jag var mest glad i hatten, men gott blev det! Riktigt gott!

Lördag kvällen så blev vi medbjudna på fest, det var Tomas som drog med oss på fest, mitt ute i en majsåker hade de skördat en stor rund yta där de slagit upp tält och barer, vad festen egentligen gick ut på och vem som ordnade den har jag ingen aning om, men jag vet att jag var där med mina två tardiga vänner och ett stort gäng tyskar. Vi gick runt där och varvade Sangria med ljus Schweisisk lager öl, varför de serverade Sangria där mitt ute på en åker kan tyckas konstigt, sangria känns mera som grisfest på gran canaria, men gott var det.
      Jag lyckades umgås med de tysktalande infödingarna riktigt bra, även fast jag då bara fick upprepa mina välinövade ord så som "och en banan" och "Allt är bra", vilket ganska snart började roa de tysktalande!

Det är faktiskt häftigt att märka hur bra man kan kommunicera med en människa man knappt kan prata med, man kan ändå bjuda varandra på öl och mat, eller till och med fylledansa!

Under kvällens gång såg jag några som höll i utav majskolvarna som festplatsen var omgiven av, så jag tyckte att "oj det måste jag ju prova", så jag fick mig en majskolv i handen som jag lyckades skala, sen tog jag mig en tugga!
Detta skapade större skrattsalvor hos "tyskarna" än min fattiga tyska, det visade sig nämligen vara majs man odlar som foder till grisar, men även att man ska koka majs innan man äter den. Så jag ställde mig och spottade ut all majs! Som förövrigt inte smakade så där jätte farligt, utan mera typ gräs!

På vägen hem fick vi sedan shyss utav Tomas (vår schweisiska vän) flickvänn, vi satt där i baksätet och sa att vi var 3 fulla svenskar i en bil, och att vi var ett svenskt rockband som hette "the knäckebröds" och våra artistnamn var sill, kaviar och nåt mer. Det var verkligen en galen kväll och jag njöt hela tiden av hur sjukt konstigt det var att just jag var där på "Happy Hisel Night" och umgicks med människor som inte förstod något jag sa!

Då vi i natt gick upp vid 4 för att få shyss till tåget i mot Zurich kändes det jätte tungt att lämna Sebbe där bland alla läskiga tyskar och grisar. Han som började bli sjuk och som fått sova lika lite som oss andra skulle ju jobba i dag stackarn.

Men det är med gott mod jag tänker tillbaka på den resan jag ännu inte hunnit sova ut efter, vi hade det så jävla bra hela tiden!

Älskar er grabbar!

Niederhelfenschwil

Pengarna är växlade.
Väskan är packad, uppackad och nerpackad igen.
Väskorna är vägda, och kontrollvägda.
Jag är incheckad på online check in.
Jag är beredd, Switzerland!


Ja här sitter jag, ett år på pricken från förra gången jag flög, den gången var det Bulgarien och Sunny Beach som var resmålet, reslängden, resesällskapet och målet med resan var ett annat.
Denna resa är lite vuxnare, lite intressantare? Och förhoppningsvis inte lika alkohol indränkt!
     Missuppfatta mig nu inte, Sunny beach var bland det bästa jag gjort, någonsin! Skulle väldigt gärna åka ner dit i år igen! Men nu när det inte är tanken, utan den ända resan, för mig i år blir till Schweiz, då måste jag göra allt för att detta blir inte bara den ända resan, utan även den bästa.
Ser mycket framimot att träffa dig Sebbe!

Mr. Jim Leheay and Randy Bombandy to check in please!

SVIN

Allderles nyss läste jag en artikel på aftonbladet.se, jag blir så arg, hur kan det komma flera hundra människor för att kolla på något så förnedrande och barbariskt? Och att sedan skylla det på att man tränar hundarna inför jakten, för mig låter det enbart som att dessa hundar och deras hundägare är de vi kan läsa om i tidningarna titt som tätt då en kamphund attackerat en människa som skadats svårt.
Och att skylla det på jakten gör det hela ännu värre, jag tycker att människors nöjesjakt är fel, okej att vi som anser oss vara den härskande levande rasen på jorden, och att vi då försöker tillgodo se våra egna behov i den mån att vi inte kan ha rovdjur som rör sig nära våra hus m.m Då tycker jag att jakt är försvarbart, men att se det som ett nöje, att ligga ute i skogen och bara vänta på att få vara den som dödar det största djuret, och sen stolt visa upp kadavret för de andra manliga och häftiga jägarna?
Det lilla positiva jag kan se med jakten är att detta kött som tas tillvara på faktiskt kommer från ett djur som förhoppnignsvis fått leva ett bra liv utan allt för stora påverkningar från människor. Detta är ju inget vi kan säga om allt annat kött vi äter dagligen.

Jag skulle så gärna vilja vara vegetarian, ge mig styrka!

?

FY FAN VAD DET GÖR ONT!


Ibland skulle jag bara vilja klippa av mig huvudet!

Invalido

Äntligen tid och lite ork att skriva igen, nykter denna gång, synd jag har ont i kroppen och skulle gärna druckit ett par glas vin för att slappna av. (alkis varning).
Jag har min sista dag på jobbet i morgon! Fy fan vad skönt det ska bli att vara ledig, sovmorgon!!! Men de känns konstigt att inte längre använda arbetskläderna och inte gå runt o leta mätare längre. Den senaste veckan har jag jobbat på kontoret med inventering av handdatorerna och andra tillbehör vi använder ute i fält. Det har varit långtråkigt och enformigt att sitta och skriva in alla IMEI koder i datorn, fan vad mycke siffror jag skrivit! Jag har sett till att ta "Harpan" pauser för att få lite variation!
Sista gången jag kör arbetsbilen till jobbet i morgon, sen får den stanna där den gamla skorven, blir med en liten tår i ögat jag ger över de nyklarna. Men det blir förhoppningsvis inte sista gången jag är anställd i samma företag.

På onsdag åker jag och Björn ner till Sebbe i Switzerland, det ska bli jätte kul att få träffa Sebbe! Och att få se ett helt nytt land, dricka Swiss-öl o vin och kolla på höga bergstoppar! Kan inte bli bättre, sebbe pratade visserligen om nån absint och vinprovning, jag tror jag helldre dricker VIN på provning jag!
Nu eftersom jag är en sån snäll vänn så har jag erbjudit mig att ta med mig Sebbes dator ner, synd bara att den är så stor! Sebbes pappa har packat den som värsta paketet! Jag måste nu få shyss till och från flyget om jag ska kunna ha en egen väska också, men vad gör man inte för sina vänner? Även fast de är Sweitczhiska medborgare som bor på bondgårdar!

Jag pratade precis med Björn, han är nere på gotland med Dan mfl de var fulla på jamaicansk rom och hade det jättekul, jag blev så jävla gotland sugen då jag hörde hur kul det lät! Jag vill verkligen dit nästa år!

Nu ska jag sova bort mitt ömma huvud och den jävla obehagliga känslan av att ha bajs på hjärnan.

en exploderande krater

Senaste inlägget blev jag riktigt nöjd med, trotts mitt under kvällen stadiga alkoholintag, skulle ju kunna vara därför jag blev nöjd? Spelar iallafall ingen roll! Jag känner att jag skulle vilja skriva och skricka ut allt jag har på hjärtat i kväll, jag ger det ett försök, även fast jag förmodligen kommer logga in för att radera detta inlägg i morgon då jag vaknar och har väldigt ont i huvudet!!!

MY - jag vet inte om du någonsin läst min blogg, jag läser i allafall din ganska regelbundet, jag är nyfiken på vad som händer i ditt liv, jag saknar dig och undrar varför det blev som det blev, så typiskt ungdomligt att vi var goda vänner tills vi umgåtts lite på riktigt, för att sen bara sluta att höras? Jag tänker på det rätt ofta, mer eller mindre varje dag då jag har på mig någon form utav pyjamasbyxa, vilket i sådanafall blir varje dag! Inte en dag får gå utan en stund i pyjamasbyxa! Då alla pyjamasbyxor är i tvätten använder jag kortbyxor//badbyxor, men det är inte samma sak!
Tänk så många gånger då jag undrat om vi någonsin skulle dansa pyjamasdansen tillsammans, ja det känns ganska avlägset i dagsläget! Men det VAR i allafall en ganska viktig bit utav min gymnasietid, tro det eller ej!


MELA- Jag vet att du inte sitter vid datorn någonting alls längre, du bara jobbar på Ica eller ungås med Micke! Jag saknar er båda två! Mest dig så klart! För det är faktiskt dig jag är vänn med! Micke är bara bonus!
I bland funderar jag på hur goda vänner vi skulle kunnat vara om du inte varit tillsammans med MIcke, en väldig egoistisk tanke kanske, men då hade du haft tid att umgås och jag hade haft tid! Men tid är något vi kan lära oss greppa, vi tummade faktiskt över ett gäng kalla mjölkpaket på att höras till nästa helg, jag lovar att hålla detta Mela, så sant som jag faktiskt heter Per Erik Sven!

Sebastian!-
Jag saknar dig, blir så glad varje gång du ringer, och varje gång jag tänker på dig blir jag lite nervös, jag blir nervös för jag undrar hur du har det där nere! Jag blir nervös för jag undrar hur du klarar dig där nere, samtidigt som jag vet, att är det någon som klarar sig i sånna halv tyska förhållanden, så är det DU Sebbe, du är en mycket god vänn till mig och i flera sätt en förebild, jag hoppas du kommer i håg det där nere i bland alla katoliker och starkölen på vardagen!

Björn.
För att återgälda en skön kommentar, jag bangar inte på dig, med en påse chips till frukost!

Thor, Linus MFL. Kom hem till mig i morgon och var bakis ass fuck och dräggiga! Nu vet jag redan att Thor ska till landet! Och jag minns inte om jag bjöd Linus!
Dåligt!

I helgen ska jag i allafall försöka klippa mig, boka tågbiljett till inryckningen och ev kolla på kläder, rea ja tack!

glasen teét är slut och så är även jag!

Caroline Lager slog mig med en örfil idag, hon ursäktade sig flera gånger, kändes som om hon fick dåligt samvete.

Men Carro även fast jag kanske inte visade det just då, men det kan vara bra med en örfil då och då! För att fortsätta försöka vara en bra människa!


Jag skulle faktiskt inte banga på att bytqa ett par elmätare nu, känns konstigt att inte få ta farväl av just mätarbytena utan att de helt plötsligt bara upphör!


Nu är det dags att sova, även fast det inte finns någon vovve att klappa och någon förälder att försöka att inte väcka för att visa hur sent och hur full man faktiskt är!

Återstår att se om detta får stå kvar i morgon, just nu tror jag att det faktiskt får det!

ett rinnande vatten

okej, jag ska vara helt ärlig, det tog ett par försök för att lyckas logga in här på bloggen! Inget krånligt användarnamn eller lösenord, lite för många öl bara!
    Men jag har lite saker jag måste få ventilera i kväll, jag bryr mig inte om vem som läser det, bara jag får ur det ur mig själv!
    Ja i går fyllde en kär vän till mig 19 år, det var ingen mindre än Jonas som hade den glädjen att fira och inte var vi sena på att missa denna chans till att fira! Ja det är pga av denna fest som jag faktiskt sitter här i egen hög person och försöker diktera ner dessa handlingar innan de blir förglömda då sömnen får sin efterlängade makt tillåten.
Här i detta väldigt hängivna inlägg blev jag avbruten av mig själv, jag började hosta! Vilket resulterade i en data skärm med te stänk på samt ett tangentbord nerstänkt med te! Härliga tider! Klockan är 03.00 jag är full, ensam och trött.
     Nästan så jag funderat på en öl till, bara för att ha nåt att dricka, men jag tyglade mig själv, lagade till en kopp te i stället! Duktig pelle som inte ska dricka mer öl! Även fast det fortfarande finns kvar, och är väldigt gott!
 Inte skulle det hjälpa sluddrandet, eller felstegen på tangentbordet som jag så omsorgsfullt försöker sudda ut! Men sanningen hade det varit! Varör inte vara helt ärlig och beräta allt i ställt för bara ungefär en liten bit?
      Jag är så jävla arbetskadad! Jag öppnade Jonas familjs elmätar skåp för att se vilken mätare de hade, en vanlig M-mätare var det, inte speciellt oväntat! Svårt att bestämma Ampere värdet på säkringarna men jag lottar på 16 lr möjligtvis 20!
     Känns nästan sorligt, att jag redan är så nära att sluta på jobbet, att jag vet att jag redan bytt min sista mätare
Att jag bara har 1 vecka kvar, en vecka jag har som administrativ hjälp då vi ska sammanställa alla utlånings kvittenser inom vårat projekt, det blir ju spännande!
    Idag hade vi en lame ass fuck dag på jobbet, jag gjorde inte speccielt mycket eftersom det inte fanns så mycket att göra, sen åkte vi på lunch, då fick jag vara chaffuör eftersom min bil har  5st sittplatser, det var jag 2 random administratörer och chefen för hela Stockholms området, kändes nästan lite som en uppkörning då jag inte ville göra någon tabbe eftersom jag fått jobbet efter en arbetsinterjuv med chefen!
    Inga större problem med lunchen förutom att ingen är speciellt lätt pratad, inte jag heller för den delen! Men jag kan vara bra mycke socialare! Det vet ni andra förhoppningvis! Jag trivs inte med den föreställningen jag tror att andra har av mig!
Jag kan vara positiv, glad, omtänksam och hungrig! Jag lovar!

Kina är en mycket fin och speciell tjej jag lärt känna igenom Carro, (som jag i sin tur lärt känna genom Jonas!) Hon är också ganska duktig på att vara bitter men hon är alltid söt och vi brukar prata om hundar! Jag som nu är ensam hemma och utan vovve har hund abstinens som bara den! Jag blir tårögd då jag saknar dig Rasmus! Jag lovar! Inte bara för att du är hårig och hungrig! Utan för att du börjar bli en utav mina närmare vänner, hund eller människa jag bryr mig egentligen inte, det är känslan som räknas!
      Mina kära föräldrar som är på "kort semester" med vår hund Rasmus ( för er som inte förstått) har nämnt att han inte verkar må så bra, att han är hängig, ovanligt lydig och inte alls har den energin som han brukar. Pappa nämnde också att han inte verkar vara lika rörlig i bakbenen som han brukar, på sätten han väljer att lägga sig utgår min fars erfaranheter ifrån, men jag blir orolig och nojjig, hoppas du har det bra där lilla söta hungriga vvovven, jag saknar dig! Vi ses snart igen, och nästa helg blir det bara du och jag! Då ska vi gå långt du och jag, Mela vill följa med! Vi tummade idag igenom Icas kyldisk om att vi ska höras och ses till nästa helg! Och en tummis struntar man bara inte i!
Jag saknar dig Vännen, jätte mycket!

NU borde jag gå och lägga mig, och förhoppningvis kunna återvända hit till bloggen med ett mer nyktert inlägg inom den snaraste framtiden!

Godnatt alla människor, och du Rasmus! Saknar dig du din håriga söta aroganda hund!

Alpland

Jag pratade precis med Sebbe! Det var riktigt kul att höra hans röst! Samma Sebbe som vanligt! Kändes som en vanlig sketen torsdag kväll vi satt och pratade lite vanligt, sen att avståndet och kostnaden för samtalet långt överstiger det vanliga vi är vana vid det är smällar man får ta!
Det ska bli jätte kul att åka ner och hälsa på dig Sebbe!

Nu ska jag minsann kolla på Ghost Whisperer!

Förlåt Nina

Jag fattar fortfarande inte hur min nersupna tankevärksamhet totalkollapsade nere på hultan, hur kunde jag välja att inte se Manic Street Preachers, så jag missade Nina Persson! Och hur kunde jag skita i Säkerts spelning, den hade jag ju pratat länge att jag verkligen ville se.
      Det var nog först i igår jag insåg vad jag verkligen missade, lyssnade på p3 på väg till jobbet i bilen, då körde de "Your love is not enough", jag blev tårögd och sjöng med så gott jag kunde, jag kan bara tänka mig hur grymt bra det måste varit att upplevt det live!

Jag försöker kompensera genom att köpa Manics senaste album, mest för att jag inte har love is not enough, jag passar även på att köpa ytterligare två utav Cardigans tidigare album, men jag är lat! Jag beställer på internet!

Ninja tankning påväg hemifrån Hultan

image27


Jag gillar denna bild!

därimot gillar jag kanske inte denna riktigt lika mycke:

image28

Haha men den har väl sin charm antar jag!



Nästa inlägg ska lätt handla om min "snabbvisit" på Danderyds akuten i går efter en tabbe på jobbet!
Nu ska jag duscha, ta tempen och sen sova!

"Där kommer strippan!"

Min senaste arbetsvecka har löpt på i samma tempo som tidigare, jag börjar nu kunna prestera lite bättre klarar av att göra 12 mätare de flesta dagarna som är kravet från företagetssida, det känns grymt skönt!
När jag satt och åt lunch med några arbetskamrater i Tyresö Centrum här i veckan så kom det fram ett gäng kvinnor var av en var utspökad i fula kläder, sminkad fult osv, det visade sig vara en möhippa för den fult klädde och hon skulle försöka få folk att betala för att pussa henne, de tyckte att nån av oss skulle pussa henne och betala, tillslut gick en av grabbarna med på att pussa henne, "men bara på kinden, och några pengar får du inte!" Som han var noga med att poängtera.
     När jag sedan arbetade övertid på lördagen och kom fram till ett hus dit jag hade en arbetsorder står det ett gäng kvinnor ute på altanen och röker, när jag kliver ur bilen och går upp i mot huset börjar de ropa "Men där kommer ju strippan!" Och liknande kommentarer, jag blir lite generad och säger "Nja jag är faktiskt bara här för att byta er el-mätare". De fortsätter lite med strippan pratet och visar mig sedan var mätarskåpet satt på huset, de förklarade då också att de hade en möhippa för deras kompis (Jag förklarade då att det var den andra möhippan på några dagar som jag stött på, så att jag nu börjar bli lite proffs på det hela!) Undrar vad jag fick det i från!
     Kvinnan som bodde  huset bad mig om ursäkt när de andra hade gått in men jag sa att jag bara tyckte det hade varit roligt.
När jag sedan var klar med mätarbytet och plingar på huset så öppnar den blivande bruden själv, hon hade på sig en sjuksköterska dräkt, sån som brukar vara lite kinky, under de hade hon vita leggings och som hon var noga med att visa hade de också satt en rosa liten luden triangel under kjolen.
     Då svarade jag något i stil med "Jaha nämen vad fint!, Hoppas ni får det så roligt, Hej då!"

Sen hann jag med att bli lite smått utskälld över telefon då en kund inte var så positivt inställd till Vattenfalls agerande, tills han kom på att jag inte arbetade på Vattenfall, utan att företagat jag arbetar på bara utför bytena åt Vattenfall!

Söndagen blev min ända lediga dag denna helg så jag har försökt tagit vara på den i ren slapparanda, jag gick inte upp förens runt kl.1 och började då faktiskt städa lite, det låter ju seriöst, men om man sett mitt rum de senaste veckorna förstår man kanske att det behövdes, jag har ju varit bortrest 2 helger i rad och jobbat hela veckorna, så jag började spara diverse väskor med mera i en stor hög som jag nu lyckats ta bort! Det var även dags att flytta studentpresenterna från nattduksbordet och golvet brevid sängen till en hylla på andra sidan rummet.

Sen fick jag vara chaufför åt min storebror som kaklat ett badrum åt en kompis föräldrar och när jag sedan kom hem så började jag mitt projekt att göra en kabel till en transformator jag behöver för att ladda saker i firmabilen, då jag skulle mäta i ciggarettuttaget var plus respektive minus satt lyckades jag kortsluta den kretsen så jag fick börja leta säkringen till cigg uttaget, efter mycket letande en del svärande och dåligt tålamod hittade jag faktiskt rätt säkring och rätt säkringsbox, då var det upptill pappa att leta reda på en säkring att sätta dit, sen lödde jag klart cigg anslutningen så nu har jag faktiskt ett 230 volts uttag i bilen, väldigt provesoriskt men ändå!

Medans jag letade hittade jag att det gick att ställa om (höjden tror jag) med två elknappar till förarstolen men jag hittade också ytterligare en mystisk elinstallation i bilen, killen som hade den innan har gjort en del egna installationer, detta är en vipp strömbrytare jag inte vet var den går, men det är inte direkt någon orginal installation!

Strömbrytarens placering och utseende får mig att tänka på "blackboxar" och deras strömbrytare som var väldigt populärt på moppar förut. Undrar om jag ska våga att använda strömbrytaren i morgon när bilen är i gång!
Det återstår att se, men nu känns det som om min kropp lutar åt vänster även fast jag sitter någorlunda rakt här i stolen, dags att sova! Men först måste jag läsa lite om Elling och Kjell Bjarne i "Blodsbröderna" som är en riktigt bra bok!