Divided

image58


By 2

Sista måltiden

Jag har underkvällen verkligen börjat inse att detta är min sista kväll som "ung och dum" nu får jag bli "gammal och gubbe" i stället.
Det låter kanske inte lika lockande men jag är nog mer gubbe än ung i kväll, jag känner att jag skulle vilja göra nåt för att poängtera att jag engång för alla lämnar ungdomen bakom mig, att göra nåt exeptionellt barnsligt. Eller i allafall göra ett barnsligt blogg inlägg, men jag har verkligen inte ork.
      Men själva grejen att jag i morgon kan gå in på systembolaget och vara jämlik med de andra kunderna, att jag får köpa vad jag vill när jag vill. Det känns lite små jobbigt, nästan så att jag får prestiationsångest.
Men jag är ju är en gammal gubbe, visserligen en gammal gubbe som ska leka med sin födelsedagspresent från billy, i stället för att skriva barnsliga inlägg men ändå!
     Hoppas du också övar Linus, för annars kommer min helikopter göra slarvsylta av din!

Min helg

image57

I helgen tog jag med mig min mamma på hennes födelsedagspresent, vi var på turridning med islandshästar nånstans ovanför Uppsala.
Det var kick ass, för att vara modern.

Jag kommer ha ett givande liv som pensionär

En av de saker jag under min uppväxt gått och funderat på är hur jag skulle komma att trivas att bo på en så mycket mindre yta, skulle jag inte uppleva cellskräck i en lägenhet de dagar jag var hemma och sjuk?
    Nu när jag är inne på min tredje sjukdag i lägenheten måste jag ändå konstatera att så är inte fallet, jag upplever inte cellskräcken men den vanliga sjuktristressen börjar kicka in.

Här kommer några exempel på hur jag roat mig senaste dagarna.

image53
Jag har passat på att tvätta!

image54

För att få en liten dos av verkligheten har jag då och då gått fram till balkongdörren och kollat ut, ja där står bilarna och ibland kommer det till och med en ny bil och åker förbi, i bland hostar jag.

image55

En annan metod för att försöka förstå att omvärden fortfarande existerar är att titta ut igenom titthålet i dörren, det händer inte så mycket i vårt trapphus direkt, men däremot har vi två olika titthål, ett högt upp och ett längre ner, vill man få förändring kan man ju alltid böjja lite på ryggen.

En av de roligare sakerna jag ägnat mig åt har varit mer lr mindre ofrivillig "kurragömma" med Freja, min storebrors katt.

image56

Oftast vinner hon....


I dag har jag satt som mål att inte bara betrakta omvärlden, jag ska ge mig ut i det för mig just nu okända, jag ska få frisk luft och träffa människor, jag ska bege mig ner till apoteket och kanske rent av Ica.

Min tanke är ioförsig att jag redan i morgon ska vara frisk, för då ska jag och min mamma rida islandshästar för första gången. Jag är nervös.


Dagens Outfit

image52

Ja i dag slängde jag bara ihop nåt så där lite snabbt:
Arbetbyxor från nåt som börjar på W- fått från jobbet.
T-shirt Med företagslogo- fått från jobbet
Tjocktröja med företagslogo från fruit of the loom- fått från jobbet.

Som accesoarer har jag diverse verktyg, bilnyckel men bäst av allt, min allderles nya stegräknare.
Vi ska tydligen promenera till Berlin för att ha chansnen att vinna en biobiljett eller något i den stilen.
Jag har i allaflal inte kunnat låta bli att använda den hela dagen och jag har gått nånstans runt 9000 steg, vilket pappa sågade totalt för han är stegräknarnörd.

Vuxenlivet

Där i hörnet bor jag...


image51


Det är jätte glamouröst och jätte vuxet.

image50

Men jag trivs...


Look a like

image49


-"Men föresten, du ser ju ut som han på tv"
-"Nej men vem menar du?"
-"Han på Bonde söker fru programmet"
-"Nej, säg inte så!"
"Men du gör det."

Ungefär exakt denna konversation hade jag med en kund i en trappuppgång i dag, okej när jag kollar på bilden och ser likheten måste jag ju säga att han inte ser så tokig ut, han har ju bättre koll på frisyren än jag!

Bild
från

....

Till den här nyheten tänker jag inte ens skriva en kommentar.


Förutom, stackars barn.

Nakenchock

image48

Jag känner att jag behöver bjuda lite på mig själv en kväll som denna.

Kampen mellan lättjan och viljan

Finns ni kvar? Mina hängivna blogg besökare? Alla ni ca 4 st som jag snittat på varje dag senaste tiden, trotts inläggs torkan! Som ni kanske märkte förändringen så gjorde jag för en tid sedan om info m.m, min tanke var att jag i samma veva som jag flyttade hemifrån skulle börja blogga mycket om hur det gått med flytten och allt. Det stupade ju ganska snabbt men det gav bloggen och mina dröser av unika besökare en orättvis förhoppning om mognad och intresse, något vilket jag inte haft, inte ens då jag valde att göra dessa förändringar, innerst inne förstod jag nog hela tiden att inget egentligen skulle förändras.

Men det är ju aldrig försent att ändra sig, det känns trottsallt bra att se den välbekanta synen av inläggens uppbyggnad, känslan och tankarna omkring det jag väljer att skriva.
Jag har under dagen funderat på om jag itne ska börja bli seriöst oseriös, om jag ska börja göra oseriösa dagens outfit bilder? Tex skulle alla vardagsbilder bli likadana eftersom mina arbetskläder aldrig ändrar på sig! Det vore väl roligt?

Angående vuxenlivet så ska jag vara helt ärlig, innan ja flyttade var jag jätte nojjig över att jag inte skulle trivas på egenhand, att jag skulle sakna mamma och pappa, och ja allt där hemma för mycket. Men det är märkligt hur bra till och med jag kan anpassa mig efter tillvaron, nu känner jag mig hemma i vår smutsiga gamla tvåa, det funkar överförväntan att bo i vardagsrummet, inte för att det är något jag tänkt mig att göra hela livet, men för nu känns det helt okej. Jag har vant mig vid den svajjande rangliga loftsängen jag sover i, jag har vant mig vid katthår överallt, jag har vant mig vid att äta middag i soffan och att man kan låta bli att diska och vänta, i princip hur länge man vill.
Men jag har också lärt mig vilket jobb det är att städa, laga mat, tvätta och allt sånt där jag tog förgivet då jag bodde hemma.
Jag har lärt mig att mat är dyrt och att det är jobbigt att jobba.

Men egentligen, varför försöka vara vuxen om man inte klarar dessa vardagssaker, för det mesta försöker jag glatt ge mig på det som behöver göras, tvätta går snabbt, man bara sorterar tvätten lägger i den i maskinen osv, det ända jobbiga är ju att vänta, för vår tvättmaskin försöker slå rekord varje gång med att ta långtid på sig.

Men fortsätt läs mina kära ca 4st unika läsare fortsätt läs så ska jag fortsätta skriva sporadiskt och klychigt.

Och håll ögonen öppna för vem vet, nån dag är jag kanske hurtig och börjar försöka vara seriös?